Van Büyükşehir Belediyesi organizasyonunda Fitoterapist ve Çocuk Hastalıkları Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Hayri Gözlükgiller tarafından merkez ve 3 ilçede “Anne ve Çocuk Sağlığı” seminerleri düzenlendi.

 

Büyükşehir Belediyesi Kültür İşleri Daire Başkanlığınca Erciş, Gevaş ve Edremit ilçeleri ile kent merkezinde anne ve çocuk sağlığı semineri gerçekleştirildi. Ünlü Fitoterapist ve Çocuk Hastalıkları Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Hayri Gözlükgiller tarafından verilen seminerlere, kadınlar büyük ilgi gösterdi. Seminere katılan kadınlara Yrd. Doç. Dr. Gözlükgiller’in yazdığı “Anne ve Babaları Kullanma Kılavuzu” isimli kitap hediye edildi.

 

Soru cevap şeklinde yapılan seminerde, kadınlar çocukları hakkında birçok soruyu Yrd. Doç. Dr. Gözlükgiller’e yöneltirken, verdiği tavsiyeleri de can kulağıyla dinleyerek not aldılar.

 

Çocukların doğal besinler ve bitkisel kürlerle tedavi edilmesi gerektiğini belirten Yrd. Doç. Dr. Gözlükgiller, “Tabiatına, fıtratına uygun büyümek her çocuğun en doğal hakkı. Ancak yeni nesil anne-babalar da birçok doğallıktan mahrum büyüdüğü için çocuk yetiştirme konusunda tam olarak ne yapacağını, neyin doğru neyin yanlış olduğunu bilemiyor. En küçük hastalıkta antibiyotiğe yöneliyoruz. Antibiyotik yerine evde yapacağımız kürlerle birçok hastalığın önüne geçebiliriz” dedi.

 

Yapılan seminerin ardından, Yrd. Doç. Dr. Gözlükgiller tarafından rahatsızlığı olan çocuklar tek tek muayene edildi. 

Editör: TE Bilisim