ŞEHRİVAN HABER - Van'da geçtiğimiz haftadan bu yana kentin dört bir yanında ortaya çıkan kavak ağacı polenlerinin yaşattığı rahatsızlık sonrası kentteki vatandaşlar adeta isyan etti. Yıllardır yapılan çağrılara ve bazı belediyelerin çalışmalarına rağmen kentte kavak ağacı kaynaklı sıkıntılar bitmezken, Mayıs-Haziran aylarında polenler nedeniyle ciddi alerjik rahatsızlıklar yaşanması ile birlikte vatandaş neredeyse 1 ay boyunca dışarıya bile çıkamıyor. Son günlerde artan rahatsızlar sonrası aynı çağrılar yeniden yükselirken sosyal medyada Van Büyükşehir'e ve diğer belediyelere seslenen vatandaşlar bu ağaçlarla ilgili işlem yapılmasını istiyor.

Polenlerin çıkmasıyla birlikte artan alerjik rahatsızlıkların sebebi olan kavak ağaçlarının fazlalığı her yıl 1 ay boyunca bir çok vatandaşı adeta eve mahkum ediyor. Karantina sürecinde aylardır evde kalan vatandaşlar şu sıralar da kavak ağaçlarından dolayı dışarıya çıkamıyor. Çareyi bu ağaçların kesiminin yapılması ve farklı çözümler bulunmasını isteyen vatandaşlar özellikle solunum sıkıntısı konusunda ciddi sıkıntılar yaşadıklarını söylüyor. Göz, burun ve boğaz kaynaklı bir çok alerjinin kaynağı olan polenler nedeniyle bir çok vatandaş geceleri de yatamaz hale geliyor. Kapı ve camlarını açamayan vatandaşlar geçmiş yıllarda olduğu gibi belediyelerin bu ağaçları kesip yerine başka ağaçların kesilmesi gibi bir çok öneriyi de paylaşarak destek istiyor.

"KAPI PENCERE AÇAMAZ OLDUK"

Öte yandan sosyal medyada çağrı yapan vatandaşların bazıları şu ifadeleri kullandı:

"Büyükşehir belediyesine sesleniyoruz. ne olur bu ağaçlara bir çare bulun. Bu ağaçlar kesilerek yerine ceviz gibi daha faydalı ağaçlar dikilebilir. Vatandaşları kesip yeni ağaçlar dikmeye teşvik edin lütfen."

"Polenler yüzünden kapı pencere açamaz olduk. Ne olur bu işe bir çare bulun"

"Polenler nedeniyle alerjik hastalıklar yaşıyoruz. Nefes alamıyoruz. Haftalar boyunca sıkıntı yaşayacağız. belediyelerimizden çözüm bekliyoruz"

Editör: TE Bilisim