Eda Aslan – Şehrivan ÖZEL


Son zamanlarda dünyaya açılma adına önemli adımlar atan, adını her platformda duyurmaya çalışan Van için çalışan önemli isimlerin yanında perde arkasında da büyük mücadele veren isimlerden birisi de Akay Group ve Rescate Otelleri Yönetim Kurulu Danışmanı Şule Gökırmak. Tam bir Van sevdalısı olan ve yıllardan bu yana edindiği hem yöneticilik hem önemli ikili ilişkiler hem de turizme dair tecrübelerini Van için sarfeden Gökırmak içinde Van sevdasını tam anlamıyla yaşanan tanıtım elçilerinin en önemlilerinden birisi. İstanbul’da yaşamasına rağmen Van adının geçtiği her etkinlikte Van’a koşan ve Van’ın batıdaki yüzü olan Gökırmak kendi görevinin yanında Van’a adına her işte isimsiz kahramanlardan biri oluyor. İşte bu önemli başarılardan birisi de Van’ın dünyaya adını duyurduğu Van Kahvaltısı’nın Guinness Rekorlar Kitabına’a girmesinde yürüttüğü proje koordinatörlüğü… Bu yıl dünya rekoru kıran gelecek yıldan itibaren VANFEST adı altında festivali gerçekleştirilecek bu organizasyon da onun da payı büyük oldu.

VAN SEVDASI ÇOK BÜYÜK

1 Haziran’da Dünyanın En Kalabalık Van Kahvaltısı rekorunun kırılmasında üstlendiği Proje Koordinatörlüğü ile adından bahsettiren Van’ın yetiştirdiği önemli kadın girişimcilerden olan Şule Gökırmak Van sevdasını her platforma yansıtıyor. Rekorun Van’a getirilmesinde önemli bir rol yüklenen ve bu noktada o rekorun Van’a gelmesinde perde arkasında ciddi çabalar sarfeden Gökırmak’ın Van ile ilgili emekleri de bununla sınırlı değil. Temsil ettiği şirketi üst düzey bir şekilde temsil eden Gökırmak, Van sevdasını da hiç eksik etmiyor.

VAN DEYİNCE HERYERDE O VAR

Rescate Otelleri Yönetim Kurulu ve Akay Grup Yönetim Kurulu Danışmanı görevlerine ek olarak Van Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği, Van Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği, Marmara Skal Genel Sekreteri, Kimsesiz Çocuklar Derneği Yöneticiliği, Kızılay üyeliği gibi birçok oluşumda da yer alan Gökırmak, Van sevdasıyla Van adının geçtiği her yerde büyük bir çaba sarfediyor. Önemli fuarlarda, üst düzey görüşmelerde ve yurtdışı gezilerinde Van’ı temsilen ciddi çabalar safreden Gökırmak, son olarak Van Turizm Derneği’nin Kuzey Irak Kürdistan Bölgesi’ne düzenlediği gezide de Van’ın turizm üssü olması için önemli çabalar sarfeden oluşum arasında yer almıştı. Akay Group İcra Kurulu Başkanı Umut Akay ile birlikte her yatırımda Van için de bir pay çıkarmaya çalışan Gökırmak bu noktada Van konusundaki duyarlılığı ile de göz dolduruyor.

O REKOR İÇİN ÇOK UĞRAŞTIK

Son olarak gerçekleştirilen 1 Haziran’daki rekor kahvaltıdaki emekleri ile yeniden gündeme gelen Van’ın en önemli kadın kültür ve turizm elçisi olmayı çoktan hakeden Gökırmak, büyük çaba harcadığı o rekor denemesi ile ilgili olarak da gazetemize açıklamalarda bulundu. Gökırmak, “Van bizim için büyük bir sevdadır. Yıllardır Van dışında olmamıza rağmen Van’ın her etkinliğinde, tanıtımında ve adının yer aldığı faaliyetinde yanında olmaya çalıştık. İstanbul ve Ankara’daki oluşumlarda yer alarak Van’a kendimizce bir şeyler katmaya çalıştık. Van TSO öncülüğünde başlatılan rekor denemesi de bizim için üst düzey önem taşıyan bir durumdu. Bunun için büyük emek harcadık, büyük sıkıntıların üstünden geldik. Nihayetinde rekor kırıldı ve bu rekor Van’a çok yakıştı. Bizim hem şirket olarak hem de içinde bulunduğumuz yapılarla Van adına yaptığımız çalışmalar hiç hız kesmeden devam edecek.” Dedi.

Editör: TE Bilisim