Kuruculuğunda Van konusunda önemli sosyal sorumlulukların öncülüğünü üstlenen Rescate Hotel Yönetim Kurulu Danışmanı Şule Gökırmak’ın yeraldığı Değer Otizm Derneği, İstanbul’dan sonra ikinci kent olarak Van’da faaliyetlerine başlıyor. İstanbul’da geçtiğimiz yıl ses getiren bir kuruluş olan Değer Otizm Derneği, En iyi Sosyal Sorumluluk Kampanyası kapsamından En iyi Sivil toplum örgütü ödülünü alan bir dernek olarak faaliyetlerini Van’da kurulan Doğu Anadolu Bölge Temsilciliği ile devam edecek. Değer, ‘otizm’ konusunda Van’daki birçok kişi için de gerçek bir ‘değer’ olacak.

 

 

ARTIK VAN’DA DA VARLAR!

Otizimli bireyler için güçlü bir umut 'değer otizm' Türkiye'de sayılarının en az 450 bin olduğu tahmin edilen otizmli bireylerin ihtiyaç duydukları her tür eğitim, gelişim ve rehabilitasyon olanağını bütünsel bir biçimde sağlamak üzere çalışmalar yapmayı hedefleyen Değer Otizm Yardımlaşma Derneği kuruldu. Yönetim kurulu başkanlığını Nihat Göztepe’nin, Genel Sekreterliğini ise Van konusundaki çalışmalarıyla öne çıkan Hatice Şule Gökırmak’ın yürüttüğü dernek İstanbul’daki faaliyetlerini Van’da kurulan bir bölge temsilciliği ile devam ettirme kararı aldı. Dört aylık geçmişine rağmen birçok proje ve etkinliğe imza atmış derneğin bugün Türkiye genelinde faaliyet göstermeyi hedefleyen derneğin ilk adımı Van’da atmış olması ise önemli bir karar oldu. Golden City Awards’ın en iyi sosyal sorumluluk projesi ödülünü alan derneğin Van’daki Faaliyetlerini Anadolu Bölge temsilcisi Figen Sandalcıoğlu yürütüyor.

 

VAN’A DEĞER ÇIKARMASI

Kısa sürede ulusal bir üne kavuşan Değer Otizim Derneği, Doğu Anadolu Temsilciliğin’nin kurduğu Van’da da önemli bir buluşma yapmaya hazırlanıyor. Hafta sonu düzenlenecek olan bir etkinlikle Van’a çıkarma yapacak olan derneğin yönetimi ve önemli isimleri Van’da düzenlenecek olan bir toplantıda Vanlılar ile buluşacak. Derneğin bölge temsilciliği ve Van’daki faaliyetlerinin de öne çıkacağı toplantıya önemli isimlerin katılması bekleniyor.

 

 

DEĞER OTİZM NELER YAPIYOR?

Oldukça etkileyici bir kısa film ile farkındalık projesine adım atan Değer Otizm Derneği oldukça kalabalık bir gönüllü topluluğunun bir araya gelmesi ile kurulmuş bir dernek. Sanayicisinden - ev hanımına oldukça renkli bir yelpaze oluşturan dernek yaratıcılık ve Otizm ve benzeri tüm konulara 360 derecelik bir yaklaşımla Otizm konusunu kavramaya çalışıyor. Bir yandan bilim literatürden Otizm konusundaki tüm çalışmaları takip ederken bir taraftanda alternatif tıp ve Akapunktur uygulamalarına kadar tüm ilgili başlıkları inceleyip değerlendirmeye çalışıyor. Değer Otizm’in bir diğer özelliği tüm misyonlarını ve projelerini muhakkak başka STK ve çevreleri ile paylaşıyor olması. Bir diğer paydaş çevresi ise daha çok Belediyeleri ve halka yaygın ve sık temas eden Valilik, Kaymakamlar ve Muhtarları da içeriyor. Değer tüm çalışma ve aktivitelerini de www.degerotizm.org adlı web sitesinden paylaşıyor.

 

 

VAN NEREDEYSE O DA ORADA!

Derneğin Genel Sekreteri ve kurucularından Hatice Şule Gökırmak Van’ın çok yakından tanıdığı bir sima ve hemşehrisi. Van’a dair tüm projelerde yer alan, adında Van olan tüm oluşumlarda çaba sarfeden Gökırmak bu oluşumda da önemli roller üstleniyor. Üstelik derneğin ulusal boyutta yürüttüğü çalışmaları Van’da devam ettirme kararının altında da yine onun Van sevdası yatıyor. Geçmiş yıllarda Van’ın en büyük organizasyonlarından birisi ve Guiness Rekorlar Kitabına girmiş Van Kahvaltısı’nın da Koorindinatörü idi. 7 Haziran seçimlerinde Hatice Şule Gökırmak Van’dan da milletvekili aday adayı olmuştu. 


ŞEHRİVAN YAŞAM: EDA AYKAÇ – ÖZEL HABER

Editör: TE Bilisim