Van’ın Çaldıran Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, zorlu kış şartlarına aldırış etmeden yaza büyük hazırlık yapıyor.

 

Belediye ekipleri, yazın yapılması planlanan kilitli parke taşı için kırsal ve merkez mahallelerde gerekli ölçümleri alınarak, projelendirme çalışmalarına hızla devam ediyorlar. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar, merkez mahallelerdeki ölçümlerin tamamlandığını belirterek, “Şu an kırsal mahallelerde ölçümler yapılıyor. Kar yağışı altında yapılan ölçümlerin kısa zamanda tamamlamasını hedefliyoruz. Ölçümlerden sonra proje çalışmalarına başlayacağız. Geçen yaz döneminde ilçemizdeki birçok mahallemizin yollarını bordürlü kilitli taşlarla süslemiştik. Mevsim şartlarından dolayı yapılamayan mahallelerde ise karların erimesiyle çalışmalarımıza kaldığımız yerde devam edeceğiz. 2018 yılının yaz sezonunda yolu bordürlü kilitli taşı döşenmemiş mahalle bırakmayacağız inşallah” dedi.

 

Tekin Dundar, diğer faaliyetler konusunda da projelendirme çalışmaları yürüttüklerini belirterek, “İnsanlarımızı gecikmiş hizmetlerle buluşturarak hayır dualarını almak bizleri mutlu ediyor” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim