Siirt’in Baykan ilçesi Ziyaret beldesinde bulunan ve Hazreti Muhammed’in (S.A.V) hırkasını hediye ettiği Veysel Karani Hazretleri’nin türbesi, Kurban Bayramı nedeniyle yurdun dört bir yanından gelen yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor. Bu ziyaretçilerin büyük bir bölümünü ise Vanlılar oluşturuyor.

Van başta olmak üzere çevre illerden kutsal mekanı ziyarete gelen vatandaşlar, türbede dua okuduktan sonra çıkışta fakir vatandaşlara yardımlarda bulunuyor. Türbe için gelen binlerce vatandaş, aynı zamanda Ziyaret beldesine önemli bir ekonomik gelir kazandırıyor. satışlarının bir hayli arttığını ve ekonomik canlılık yaşadıklarını ifade eden belde sakinleri, her yönden çok bereketli bir ay yaşadıklarını söylediler.

Ziyaretçiler ise, Müslümanların üzerinde kötü senaryoların oynandığını, bunun bozulması için dua ettiklerini kaydettiler. Kobani başta olmak üzere birçok ülkede Müslümanlara yönelik saldırıların yapıldığını ifade eden Vanlı ziyaretçiler, Müslümanların bu tür oyunlara alet edilmek istendiğini ve kimsenin bu oyunlara gelmemesi gerektiğini anlattılar. Kobani'deki din kardeşleri için dua ettiklerini vurgulayan ziyaretçiler, Allah'ın Müslümanları korumasını için ellerini semaya kaldırarak dakikalarca dua ettiler. 

Editör: TE Bilisim