Van'da kar yağışı nedeniyle Doğa Koruma ve Milli Parklar Van Şube Müdürlüğü tarafından Erçek Gölü sazlıklarına aç kalan yabani hayvanlar için yem bırakıldı.

Hava sıcaklığının düşmesi ve yoğun kar yağışı ile birlikte yem bulmakta zorlanan yabani hayvanların olumsuz hava koşullarından etkilenmemesi için Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 14. Bölge Müdürlüğü Van Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Ekipler, yaban hayvanlar için Van ve çevresinde bulunan sulak alanlara kanatlı hayvanlara arpa, buğday ve mısırdan oluşan yemler bırakıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Van Şube Müdürü Yunus Bakıcı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar müdürlüğünün görevlerinden bir tanesi de ağır kış şartlarında yaban hayvanlarının yem ihtiyacını karşılaması olduğunu söyledi. Kendileri de bu doğrultuda şube olarak ağır geçen kış şartlarında yaban hayvanların yem ihtiyaçlarının karşılanması için 7 ton yem aldıklarını ifade eden Bakıcı, “Bunun dışında yine ekmek fabrikalarından, kasaplardan ve sebze halindeki artıkları temin ederek Bunları da Van merkez ve ilçelerinde belirlemiş olduğumuz alanlara gerek avlak alanlarına gerekse de sulak alanlara düzenli olarak yemleri bırakmaya başladık. Şube müdürlüğümüzde 2 ekip oluşturduk. 10 gündür yem bırakma çalışmalarımız başladı. Bu günde ülkemizin en önemli sulak alanlarından bir tanesi olan Erçek Gölü’ne geldik. Birazdan getirdiğimiz yemleri bırakacağız. Özellikle son bir haftadan buya ülkemizde olduğu gibi kış şartları ilimizde de ağır geçiyor. Erçek Gölü’ne de çok sayıda yabani hayvan bulunuyor. Bu yüzden buranın önemi çok” dedi.

Editör: TE Bilisim