Van’da daha önce inşaat ustası olarak çalışan Mehmet Yaşar 9 yıl önce akciğer kanserine yakalanınca ailesi perişan oldu. Devletin verdiği yardımdan başka hiçbir geliri olmayan aile yetkililerden yardım bekliyor. Devletin verdiği paranın kendilerine yetmediğini belirten Anne Leyla Yaşar, eşine ve çocuklarına bakacak gücünün kalmadığını belirtti.

 

9 Yıl önce inşaat ustası olarak çalışan Mehmet Yaşar akciğer kanserine yakalanınca ailesi mağdur oldu. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın verdiği yardımlarla geçimini sağlayan aile yetkililerden yardım bekliyor. SYDV’nin verdiği yardımların kendilerine ihtiyaçlarını karşılamadığını belirten Anne Leyla Yaşar, eşine ve çocuklarına bakacak gücünün kalmadığını belirtti. 


 

OKSİJEN TÜPÜNÜ BİLE DEĞİŞTİREMİYOR 

Van’da Hacıbekir Mahallesi’nde yaşayan 6 kişilik Yaşar ailesi zorluklar içinde yaşıyor. Rutubetli evde yaşayan ve hiç bir geliri olmayan aile sadece devletten aldıkları yardım parası ile geçinmeye çalışıyor. Üç ayda bir özürlü maaşı aldığını belirten Anne Leyla Yaşar, “Aldığım parayı daha önce bakkala borcum olduğu için oraya verdim. Oksijen tüpünü değiştirmek için bakkaldan borç para aldım. O da yetmiyor herkes benim kapıma geliyor, utanıyorum başımı kaldırmaya. Onlara ne söyleyeceğimi bilmiyorum. En büyük oğlum 16 yaşında o da çalışmıyor. Benimle beraber babasıyla uğraşıyor doktora götürüp getiriyor sürekli onun başında” ifadelerini kullandı. 


‘ÇOCUKLARIMA BAKAMIYORUM’

Valiliğin kendilerine sadece kömür yardımı yaptığını söyleyen Anne Yaşar, onun dışında herhangi bir şeyin verilmediğini belirtti. Yaşar, “Ben sadece 700 TL alıyorum o da yetmiyor, ilaç mı alacam, çocuklara mı bakacağım bilemiyorum. Ev bizim ama rutubetli olduğu için çocuklar hepsi hasta oldu. Küçük çocuğum var önümüzdeki ayın ikisinde ameliyat olacak hem boğazından hem de burnundan. Benim şekerim ve tansiyonum var. Geçen yıl ayağımdan ameliyat oldum. O kadar omzumda oksijen tüplerini taşıdım, çarşıda ben değiştiriyordum, ondan dolayı ayağımı ameliyat ettiler. Benim artık gücüm kalmadı hayırseverlerden devletten yardım istiyorum” dedi.



YARDIMCI OLAN YOK! 

‘Eşime ve çocuklarıma bakacak gücüm kalmadı’ diyen Anne Yaşar, “Çocuk parasını bazen 100 lira bazen 60 lira alıyorum. Bir hayırsever kapıma geldiğinde para veriyor çocuklarımın okul masraflarını böyle karşılıyorum. Dört çocuğum var eşimle birlikte altı nüfusumuz var. Hiç kimse yardıma gelmedi. Ne belediyeden ne de başka bir yerden, sadece valilikte bir kişi yardım etti. Okula giden çocuklarıma öğretmenleri liste ile birlikte 200 TL verdiler. O parayla çocuklarıma okul malzemeleri aldım” şeklinde konuştu



‘ÇOCUKLARIM OKUSUN’ 

Çocuklarının giyecek doğru düzgün ayakkabılarının dahi olmadığını söyleyen Anne Yaşar, “Çocuklarımın doğru düzgün giyecek ayakkabıları yok. Okula giderken ayakkabılarına su doluyor. Tek isteğim kocamın iyileşmesi. Kocamın başka doktorlara görünmesini istiyorum. Çocukların okusun başka bir şey istemiyorum. Eşim 9 yıldır yatalak. Ona sadece ben bakıyorum, çocuklarımda bana yardım ediyor. En büyük çocuğum 16 yaşında. O sürekli bana yardım ediyor. Yeşil Kartlı olduğumuz için kocamı özel hastanelere götüremiyorum. Masrafları karşılayamıyorum” şeklinde konuştu.  

 

“DOKTOR BAKMADAN GERİ GÖNDERİYORLAR” 

Baba Mehmet Yaşar ise 9 yıldır akciğer hastası olduğunu belirterek , “9 yıldır akciğer hastasıyım. Doktora gidiyorum daha bakmadan beni eve gönderiyor. Eve geliyorum yine aynı acıyı çekiyorum. Daha önce Fatma Kurt diye bir doktorum vardı onun yanına gittim. Doktor çocuğumla tartıştı. Bana bakmayacağını ve beni taburcu edeceğini söyledi.” İfadelerini kullandı.


MERKÜR HABER

 

Editör: TE Bilisim