Nuran Kızılarslan henüz 16 yaşında ve kocaman yüreği ile ‘Yalnızlık ve acı’ kavramlarına dikkat çekmek amacıyla kimsesiz çocukları kaleme alarak bir kitap yazdı. ‘Tutam tutam acı’ adlı kitabını tamamlayan Kızılarslan, yazarlığa ilk adımı atabilmek için destek bekliyor.

 

Van’ın küçük yazarı Kızılarslan, yazdığı kitapla yazarlık hayatına adım atarken yayın evlerinden, kadın derneklerinden ve iş dünyasından destek istedi. Nuran Kızılarslan henüz 16 yaşında ve kaleminden dökülen cümleler 70 yıllık. Sıradan bir ‘çocuk’ olmadığı birkaç yazısı okunduğunda daha iyi anlaşılıyor. Küçük Nuran’ın öyle yorum ve analizleri var ki sanırsınız yıllardır yazıyor. Z kuşağı gençliğinden epey farklı. Söyleyecek sözü ve yaşından beklenmeyecek bir olgunluğu var. 16 yıla sığdırdığı ‘kocaman’ öyküsünde ‘yalnız yaşayan kimsesiz çocukların’ etkisi büyük. Daha çok küçük yaşından bu yana sık sık yazılar yazdığını söyleyen Kızılarslan, yazarlık serüvenine başlama nedenini ve ilham kaynaklarını Şehrivan’a anlattı.

 

KIZILARSLAN: ÇOCUKLUĞUMDAN BU YANA YAZIYORDUM

16 yaşında olduğunu belirten Kızılarslan, “Van Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesinde 3 sınıf öğrencisiyim.” Dedi. Kitabı yazmaya başlarken hangi amaç doğrultusunda yazmayı düşündüğünü belirten Kızılarslan, “Aslında ben çocukluğundan bu yana yazmayı seven biriydim. Sürekli bir şeyler karalıyor ve çiziyordum. Sonra bir akşam içimde ciddi bir şeyler yazmak geldi. Bende elime aldım bilgisayarı ve yazmaya başladım.” Diyerek yazarlık serüvenini anlattı.

 

“HİKÂYELERİ KENDİM YAŞIYORUM”

Kitabındaki ana fikir üzerine konuşan Kızılarslan, “Kitabımı yalnızlık ve acı üzerine yazdım. Yalnız bir kızın hayatını anlatıyorum.” Dedi. Küçük yaşına rağmen kitabında iki büyük kavrama can veren Kızılarslan, “Kitapta küçük bir kızı anlatıyorum. Anne babası yok. Kendi başına hayat mücadelesi vermeye çalışıyor bu küçük kız. Kardeşleri ile birlikte yıllarca yalnız yaşıyor ve hayata tutunmaya çalışırken aynı zamanda kardeşlerine de bakıyor. Ve hikâyeler başlıyor bu küçük hayatlar üzerinde. Bende bu küçük hayatlardan yola çıkarak kitabımı yazmaya başladım. Aslında çevremizde o kadar çok öyle insanlar var ki. Her gün onları gördükçe hikayeleri kendim yaşıyor gibi oluyorum. Görüp tanıdıkça o küçük hayatları kitaplaştırıp yazmaya karar verdim.” İfadelerine yer verdi.

 

‘TUTAM TUTAM ACI!’

Kızılarslan şöyle devam etti: “Küçük bir kız var hikayede. Anne baba ölünce dedesi ve babaannesi ile yaşıyor. Kız 16 yaşına geldiğinde dedesi ve babaannesi de vefat ediyor. Küçük kız tek başına kalıyor. Artık hayatında kimse kalmıyor. Bütün ümitleri tükenince bir kadın çıkageliyor. Bu kadın onun için büyük bir yol göstericidir aslında. Ve hikaye başlıyor. Kitapta hikâyenin sonu kötü bitiyor. Çünkü normal hayatta da hiçbir şey normal olarak sonuçlanmıyor ve mutlaka kötü bitiyor. Şimdiye kadar güzel sonuçlanan bir kitapta okumadım aslında. Çünkü hayat bize bunları gösteriyor. Güzel olan hiçbir şey yok bu hayatta. Çünkü yaşadıklarımız, gördüklerimiz bizde bu duyguları uyandırıyor. Zaten kitabımın ismi de bunları iyi bir şekilde anlatıyor. Kitabıma ‘Tutam Tutam Acı’ adını da bu yüzden verdim.”

 

KADINLARDAN DESTEK İSTEDİ

Kızılarslan son olarak kitabı için en çok kadınlardan destek verilmesini istediğini dile getirerek, “Kitabıma özellikle kadın derneklerinden destek istiyorum. Çünkü bir kadını en iyi yine bir kadın anlar. Ülkemizde her gün kadınlarımız şiddet görüp, öldürülüyor ama sadece koca ülkede kadınlar buna ses çıkarıyor. Bunun içinde beni en iyi kadınların anlayacağını düşünüyorum. Kitabımın yayınlanması için destek vermelerini isterim.” İfadelerini kullandı. 


ŞEHRİVAN YAŞAM – MERAL YILDIZ / ÖZEL HABER

Editör: TE Bilisim