Van’ın Özalp İlçesinde yaşayan Erhan Özbilir, 15 gün önce çalışmak için İstanbul’a gitti. İstanbul’da çalışırken girdiği psikolojik sorunlar nedeniyle içinde oyuncak araba, kol saati, oyuncak ayının da bulunduğu 6 cismi yuttu. Bazı cisimler, Özbilir'in yemek borusunda kaldı.

Bir hafta önce İstanbul’dan ayrılarak Van’a gelen Özbilir'in, rahatsızlığının artması üzerine yakınları tarafından YYÜ Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahi Bölümüne kaldırıldı. Burada Yrd. Doç Dr. Fuat Sayır ve Dr. Duygu Mergan İliklerden, yapmış tetkiklerde Özbilir'in yemek borusundan 15 gün önce yuttuğu kol saati, oyuncak ayının da bulunduğu 6 cisim tespit etti.
Yrd. Doç Dr. Fuat Sayır ve Dr. Duygu Mergan İliklerden tarafından yapılan başarılı bir operasyonun ardından bu cisimler çıkarıldı.

SAYIR VE İLİKLERDEN’DEN BÜYÜK BAŞARI

Bu tür vakaların ölümle sonuçlanabileceğini söyleyen Dr. Duygu Mergan İliklerden, “Hasta kliniğimize başvurdu. Yutma güçlüğü ve yemek yiyememe sorunuyla geldi. Yapılan tetkiklerde yemek borusunda yabancı cisimler olduğu tespit ettik. Değerli hocamız Yrd. Doç Dr. Fuat Sayır ile birlikte tedaviye aldık ve gördüğünüz bu 5 cisim çıkardık. Fakat saat parçası darlık nedeniyle yemek borusundan çıkmayınca hastayı açık cerrahiye aldık. Ve bu saati de çıkardık. Hastamız şu anda iyi sağlığına kavuştu” dedi.
Yrd. Doç Dr. Fuat Sayır ve Dr. Duygu Mergan İliklerden sayesinde sağlığına kavuştuğunu dile getiren Erhan İşbilir, Sayır ve İliklerden’e teşekkür etti. 


Orhan AŞAN

Editör: TE Bilisim