Orhan AŞAN - Şehrivan


YYÜ’deki Hobi bahçesinde ürünlerin hasadı sahipleri tarafından toplanırken, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, emek veren hak sahiplerini ödüllendirdi. Bağ ve bahçe tutkunlarına teşvik amacıyla bahçeleri en iyi seçilen ilk 3 kişi ise ödüllendirildi.

‘OLUMLU TEPKİLER ALDIK’

Ödül töreninde konuşan Rektör Battal, yaptıkları değerlendirme sonucunda Azime Balta birinci, Nevzat Şubaşı ikinci, İsmail Yıldız ve Sema Sancak ortaklığındaki bahçenin ise üçüncü olduğunu belirtti. Bu yıl çok olumlu tepkiler aldıklarını dile getiren Rektör Battal, “Özellikle şahsen buraları zaman zaman ziyaret ediyorum. Benim de hoşuma giden taraf insanların ailece buraya gelip burada günlerini geçirmesi ve burada adeta bir piknik havası içerisinde, bir ev ortamı içerisinde hayatlarını ve boş zamanlarını değerlendirmeleridir. Bu yıl bu sistemimizin çok daha dikkat çektiğini görünce inşallah önümüzdeki yıllarda arkadaşlar bunun üzerinde çalışmak suretiyle burayı daha sistemik ve düzenli hale getirecekler. Burada gözümüze hitap eden yapıyı daha düzgün hale getirecekler.” Dedi.

‘HOBİ BAHÇESİ AİLELERİ KAYNAŞTIRDI’

Hobi bahçesi uygulamalarının gün geçtikçe ilerlediğini belirten YYÜ Araştırma Uygulama Çiftlik Müdürü Yrd. Doç. Dr. Şenol Güzel ise, “Birkaç yıl öncesinde burada birkaç arkadaşımızla başlayan bu faaliyet şuan yaklaşık olarak 120 civarında hem akademik, hem idari personelimize dağıttık. Mümkün olduğunca sistemimizi oluşturmaya çalıştık. Sulama sistemi ve gerek ulaşım noktasında, alt yapının iyileştirmesi noktasında girişimlerimiz devam edecek. Burası insanlarımızın kaynaştığı, akademik ve idari personellerimizin bir araya geldiği, çay sohbetlerinin düzenlendiği, bir arada alışverişin yapıldığı, kültürel ve sosyal paylaşımın yapıldığı bir ortamdır. Yine Van İl Halk Sağlığı Müdürlüğü’nden bazı girişimler neticesinde burasının üniversite ile ortak bir girişim psikolojik tedavi ve rehabilitasyon gibi o hastalara yönelik üniversitemizin bir faaliyeti var. Hastalar için neler yapabiliriz konusunda girişimlerimiz olacak. Onlara da burada bir yer tahsisi yaparak hasta olan kişilerin bir arada psikolojik tedavi görmesi için katkılarımız devam edecek.” Dedi.

‘ÖNÜMÜZDEKİ YIL SAYI ARTACAK’

Hobi bahçesi sayısının önümüzdeki yıl artacağını söyleyen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kazankaya ise 120 olan hobi bahçesini önümüzdeki yıllarda 400-450’ye çıkarmayı planladıklarını ve önümüzdeki yıllarda yarışmaların daha görkemli olacağını ifade etti.
Yapılan konuşmaların ardından yapılan törende üreticiler, ödüllerini Rektör Battal’ın elinden aldı. Ödül töreninde ilk 3’e giren üreticilere bahçe malzemeleri ve plaket verildi.

Editör: TE Bilisim