5 Ekim’de üniversite merkez yerleşkesinde yapılan Kampüs Oryantasyonunun devamı niteliğinde olan Şehir Oryantasyonu, tarihi ve kültürel zenginliğinin tanıtılması ve öğrencilerin şehre aidiyetlerinin artırılması amaçlandı. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, 7-8 Ekim olmak üzere öğrenciler 2 grup hâlinde gezdirildi. Program kapsamında; Van Müzesi, Hüsrev Paşa Cami ve Eski Van Şehri alanı, Hoşap Kalesi, Tarihi Van Evleri tarihi ve turistik yerler gezdirilerek öğrencilerimizin günlük yaşamlarını sürdürürken kentte ihtiyaç duyabilecekleri yerler, önemli noktalar hakkında da bilgi verildi.

ÖĞRENCİLERE BİRÇOK ASADEMİYEN EŞLİK ETTİ!

Şehir Oryantasyonu programında üniversiteden çok sayıda akademik ve idari personel görev aldı. Van YYÜ Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Araştırma Görevlisi Hüseyin Şan, Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümü Araştırma Görevlisi Ezgi Bayram Öz, Van Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Sanat Tarihçisi Mesut Gül’ün bilgilendirmeleri ve yönlendirmeleriyle öğrenciler, Van kentinin tarihi, kültürel ve doğal dokusunun tanıtıldığı önemli alanları gezme ve bu yerlerle ilgili alanında uzman kişilerden bilgi alma fırsatı buldu.

YYÜ ÖĞRENCİLERİ VAN’I ÇOK SEVDİ

AK Parti Van İl Başkanlığı’ndan 8 Mart Kadınlar Günü söyleşisi! AK Parti Van İl Başkanlığı’ndan 8 Mart Kadınlar Günü söyleşisi!

Öğrenciler, derslerin başlamasından hemen önce kendilerine sunulan bu imkândan dolayı memnuniyetlerini dile getirerek, Van’ı ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’ni tanımanın ve yeni arkadaşlarla bir arada olmanın mutluluğunu yaşadıkları belirtti.

Kaynak: BASIN BÜLTENİ