Artık kulislerin konuşmasına gerek kalmayacak.

Gerçek isimler, gerçek kişiler ve niyeti olanlar bizatihi sahaya inecek.

Çünkü takvim açıklandı.

Ak Parti cephesi yarın itibariyle belediye başkanlığı için “Varım” diyenlerin başvurularını resmen almaya başlıyor.

Malum, memurların istifası da 1 Aralık’a kadar. Yani 1 ay içinde adaylıklar az, çok belli olmuş olacak.

Haliyle artık ‘er meydanı’na çıkma vakti geldi diyebiliriz.

Meydana çıkma sürecini beklerken biz kamuoyundaki isimleri konuşmaya devam ediyoruz.

 

***

 

Yunus GÖKÇENAY

 

Van’ın Türkiye’ye açılan ve vizyon ve misyon sahibi olan şirketlerinin başında olan iş adamlarından birisi kendisi. Vanlılar’ın ve Van’da iş yapan firmaların uzun süre temkinli adımlar attığı dönemlerde Van’da şimdiye kadar atılmamış bir adımı atıp büyük bir cesaret gösterdi. Çözüm süreci döneminde Van Mermer adlı Türkiye’nin en büyük mermer fabrikalarından birisini Van’a kurdu. Çatışmalı süreçte çok zarar gördü, birilerinin “Bu yatırımı başka yere yapsaydın...” sözlerine rağmen Van’dan yatırımlarını hiç kesmedi. Çok büyük sıkıntılarla karşılaşmasına rağmen Van’dan bağını hiç koparmayan ve hep Van’a yatırım yapan varlıklı ailelerin başında geldi. Gökçenay Group’un yönetim kurulu üyesi Yunus Gökçenay geçmişte de siyasetle ve bazı temsiliyetlerle anıldı ama hiç bir zaman dahil olmadı. Başarısını sürekli bir üst çıtaya çıkaran, her gün bir daha büyüyen ve Van’ı iş dünyasında çok iyi temsil eden bir isim olması hasebiyle bu aralar yine adından söz ettiriyor. Hala Van’ı en iyi şekilde dışarda temsil eden işadamlarından. Bu güne kadar herhangi bir siyasi hamlesi olmamasına rağmen oda kulislerin konuştuğu ve insanların beklenti içinde bulunduğu bir isim. Büyükşehir için onun gibi ağır bir isim tercih edilebilir.

 

Nevzat İNANÇ

 

Van’ın hem siyaset hem bürokrasi arka planlı yöneticilerinden. Son dönemin adından en çok söz ettiren bürokratlarından. Yaptığı çalışmaları ile takdir gören Vanlılarından. Halihazırda Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yapan İnanç, geçmişinde birçok belediye tecrübesi bulunduruyor. Hemen hemen belediyenin her kademesinde görev yapmış işleyişi ve belediyeciliğin nasıl yapılacağını iyi bilen isimlerden. Gençlik ve Spor Müdürlüğü görevini ise şu ana kadar gayet başarılı ve etkin bir biçimde yürüttü. Kentin sporunun ve sporcusunun gelişmesine çok iyi işler çıkardı. Adı spekülasyonlara karışmadı. Haliyle o da yeni dönemde siyasette yer alması beklenenler arasında. Kulislerde adı sıkça Büyükşehir Belediyesi için telafuz edilmekte.

 

Muammer TAKIS

 

Son dönemlerde hızlı çıkış yapan genç isimlerden birisi. Birkaç ayrı dernek ile hem sosyal sorumluluk projelerinden eksik olmayan hem de ismi siyasette sıkça telafuz edilmeye başlayan bir isim. Bahçesaray Belediyesi için yeni isim yeni yüz. Hali hazırda zaten belediyeci olan ve birçok başarılı projede emeği bulunan Takıs Bahçesaray için ideal adaylardan birisi. Kendisinin de niyetinin olduğu zaten bilinen bir durum ama son günlerde özellikle sosyal medyada ciddi bir kitle tarafından hem destekleniyor hem de ciddi bir şekilde konuşuluyor.

 

Turgut GÜLEÇ

 

Önceki dönem de Gevaş Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurusu yapmış isimlerden. Gevaş eşrafından, bu dönem tekrar aday olacağı kulis sohbetlerinde geçen Güleç, bir önceki dönemde de Gevaş Hastane Müdürlüğü görevini yürüttü. Uzun süredir parti içinde siyaset yapma mücadelesi veren, parti ile her şartta bağını korumaya çalışan Güleç, genç ve dinamizmi ile hizmet yapmaya hazır bekleyen isimlerden. Bilinen ve sevilen bir isim haline gelen Güleç’in Gevaş adaylığı sürpriz olmaz.

 

Abdullah EFEOĞLU

 

Van’da sendika denilince başta gelen isimlerden. Haliyle sendikacılık nedeniyle de Van’ı en iyi bilen isimlerden. Sadece bir kurumu değil tüm kurumları, sadece bir kaç kişi değil on binlerce insanı tek tek tanıyan bir isim. Uzun yıllardır başarılı bir şekilde Hak-İş İl Başkanlığını yürüten ve belediyeciliği hem sendikal hem de işleyiş açısından iyi bilen bir isim. Bu yönüyle siyasetin de ilgi odağı olmaya başlayan bir isim. Geçen dönemde Ak Parti İpekyolu İlçe Başkanlığı görevi için Genel Merkezin teklifte bulunduğu Efeoğlu, uzun yıllar emek verdiği sendikasını ve arkadaşını yarı yolda bırakmamak için kabul etmedi bu görevi. Partinin bildiği ve tanıdığı isimlerden. Şu sıralar yine Van’ın adından en çok söz ettiği isimler arasında geliyor. Hazır herkesin ortak kabul göstermesi gerektiği adaylar konuşuluyorken, tercih edilebilir. Yerel seçimlerde adı İpekyolu Belediyesi için sık sık konuşuluyor.

 

Fazıl TAMER

 

AK Parti’nin vefakar kadrosundan. O da ömrünü belediyecilik ile geçirmiş bir isim. Van Büyükşehir’i ve belediyeciliği AK Parti kadroları arasında yakınen tanıyanlar arasında. Bir avantajı da geçtiğimiz yıllarda ve dönemlerde hep alan odaklı hizmetin merkezinde olması. Parti ile de bağını koparmayan verilen görevleri hep yapmaya mücadele eden bir yönetici. Yeni dönemde Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter yardımcılığı görevini yapıyor. Tartışmaların uzağında ve uzlaşı ile hizmet mücadelesi veren bir yönetici olarak öne çıkıyor. Ak Parti yeni dönemde onu merkez ilçelerden birisinde hem siyaset hem deneyim odaklı olarak değerlendirebilir.

 

Cemal HASAR

 

İlçesi ile özdeşleşen isimlerden. Çatak’ta Ak Parti’nin kurucularından. Uzun süre ilçe başkanlığı yapıp sonrasında Ak Parti İl yönetiminde ana kademede görev yapmış bir isim. Çatak halkı tararından iyi bilinen ve sevilen bir isim. Çatak için konuşulan kulislerde adı en çok geçenlerden ve ihtimal olarak en şanslı isimlerden birisi. Hem halkın hem de Genel Merkezin iyi tandığı ve bildiği Hasar muhtemel adaylardan. Sempatisi de halk nezdinde kabulü de.