2008 yılında Van’ın Tuşba İlçesine bağlı Çakırbey Köyü yakınlarında (Ş.) ve (S.)  aileleri arasındaki kan davası olayından dolayı, Van merkezden taziye ziyaretinden dönen (S.) ailesine ait olan minibüsün uzun namlulu silahlarla taranması olayında 4 kişi hayatını kaybetmiş 16 kişi ise yaralanmıştı. Yaşanan olayın ardından R.Ş. isimli şüpheli şahıs 7 yıl cezaevindeki tutukluğunun ardından denetimli olarak serbest bırakılmıştı. 

 

 

 

29 Ağustos 2018 tarihinde R.Ş. isimli şahıs hakkında “Tasarlayarak Öldürme” suçundan 4 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 231 yıl hapis cezasına çarptırılır. 

 

 

Kamu düzenin sağlanması için suç ve suçlularla mücadele kapsamında aranan şahısların yakalanmasında ve adalete teslim edilmelerine yönelik olarak, Van Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Aranan Şahıslar Büro Amirliği görevlilerince, uzun süreli bir çalışma başlatıldı. Oluşturulan iki kişilik bir ekip R.Ş. isimli şahısın kullandığı ikametler 2 boyunca takip edildi. 

 

 

Yapılan çalışmaların neticesinde 3 Kasım günü il merkezinde 2, Tuşba İlçesi Çakırbey Mahallesi’nde 1 adrese yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi. Çakırbey Mahallesi’nde ikamet eden R.Ş.’nin annesi olan K.Ş.’in evinde yapılan aramada, ev içerisinde bulunan büyük bir sandığın dikkat çekmesi sonucu polis ekiplerince sandığın yeri değiştirildiğinden, 1 metre derinliği ve 1 metrekare genişliği bulunan özel bir bölümde R.Ş.’nin saklandığı fark edildi. R.Ş. burada yakalanarak gözaltına alındı. 

 

 

Gözaltına alınan R.Ş. işlemleri yapılmak üzere adli mercilere teslim edildiği kaydedildi.

Editör: TE Bilisim