Van’da sosyal medya üzerinden Afrin'e gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili kara propaganda yapıp, PYD/YPG'yi övücü paylaşımlarda bulunan 7 kişi, operasyonla gözaltına alındı.

 

Van merkez, Gevaş ve Erciş ilçesinde sosyal medya üzerinden Afrin’e yönelik gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili kara propaganda yapıp, PYD/YPG'yi övücü paylaşımlarda bulunan 7 kişi, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

 

 

Van Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamda, “Emniyet Müdürlüğümüz tarafından, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin Suriye’nin Afrin bölgesinde yürüttüğü operasyonu sosyal medya üzerinden protesto etmek suretiyle terör örgütü propagandası yaptığı tespit edilen şahıslara yönelik olarak yapılan çalışmalar kapsamında; 27 Şubat 2018 günü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü Görevlilerimizce; yapılan operasyonda İlimiz Merkezinde  (3), Gevaş İlçesinde (2), Erciş İlçesinde  (2) olmak üzere toplam (7) şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınan şüpheli şahısların işlemleri devam etmektedir.

 

Terör Örgütleri ile mücadele kapsamında hukuk devleti ilkelerine bağlı ve insan haklarına saygılı görev anlayışı çerçevesinde, gerek toplumun tüm katmanlarıyla gerekse terörle mücadele eden diğer kurumlarla koordinasyon ve işbirliği içerisinde halkımızın huzuru, devletimizin selameti için her türlü terör olayını önlemeye yönelik çalışmalarımız kararlıkla sürdürülmekte ve gerekli tüm tedbirler alınmaktadır.” Denildi.

Editör: TE Bilisim