Ağrı'da spor salonu işletmecisi Çetin Demir, Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sonrası polis ve askere destek olmak amacıyla spor salonuna gelen polis ve askerlerden ücret almıyor.

 

Kent merkezinde vücut geliştirme ve fitness spor salonu işleten Çetin Demir, FETÖ mensuplarınca yapılan darbe girişiminde polis ve bazı askerlerin verdikleri mücadeleden etkilenerek, güvenlik güçlerine destek olmak için spor salonunda ilginç bir uygulama başlattı. Bu uygulama kapsamında spor salonuna spor yapmak amacıyla gelen asker ve polislerden ücret almayan Çetin, salonuna gelen polis ve askerler için düzenlenen üye kartlarına da "Sizin bizde hakkınız çok, hakkınızı helal edin, ücretiniz 2023'e kadar ödenmiştir", "Çok yoruldunuz burası sizindir, biz size borçluyuz.", "Tanklara karşı halkla omuz omuza verdiğiniz mücadelenizle ücretiniz 2023'e kadar ödenmiştir" gibi notlar yazıyor.

 

Demir'in bu uygulaması sayesinde, güvenlik güçleri ücretsiz spor yapma imkanı buluyor. Çetin Demir, yaptığı açıklamada, 15 Temmuz gecesi ve sonrası polis ve askerlerin çok yoğun ve stresli bir mesai içerisinde olduklarını anımsattı. Polis ve askerin streslerini atabilmeleri için onlara destek olabilmek için böyle düşünceye kapıldığını söyleyen Demir, "Darbe girişimi sonrası spor salonuna gelecek olan bütün polis ve askerlerimize salonumuzu ücretsiz tahsis etmek istedim. Amacım bir nebzede olsa bizleri yanlarında görmeleri. Güzel zaman geçirip stres atmalarını sağlamak." dedi.

 

Demir, şöyle konuştu: "Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz'dan sonra spor yapmak için spor salonuma kaydını yapmaya gelen bir polis arkadaşımız hazırlanırken bende üye kartına "halkla omuz omuza darbeye teşebbüs edenlere karşı verdiğiniz savaş ve yoğun mesainizden dolayı üyelik ücretiniz 2023'e kadar ödenmiştir" yazdım. Polis memuru arkadaşımız o yazıyı görünce duygulandı ve gözleri yaşardı. Geldi sarılıp beni öptü, inanamadı. Kendisine rica ettim diğer polis memuru arkadaşlarına da bunu söylemesini istedim. Askerler de o şekilde gelmeye başladı. Ben her üyelik kartına ayrı bir not yazdım. Bu not hem askerler hem de polisler arasında yayılıyor."

 

DEMİR: ONURLU DURUŞ SERGİLEDİLER

Güvenlik güçlerinin darbe girişimine karşı iyi bir duruş sergilediğini belirten Demir, "Darbe girişimine karşı gerçekten de bazı asker ve polisimiz onurlu duruş sergilediler. Biz elimizden geleni yapmaya hazırız ve her zaman onların yanında olduğumuzu göstereceğiz." diye konuştu. Demir, asker ve polislerden ücret almadığı için olumlu tepkiler aldığını anlatarak, "Kampanyadan dolayı, çevremdekilerden ve spor salonuma gelen üyelerimizden olumlu tepkiler alıyorum. Burada zamanında gençliğini kötü yaşayan gençler polisleri görüp onlarla vakit geçirdikten sonra 'keşke polis olsaydık' diyorlar." ifadesini kullandı.

 

Söz konusu spor salonunda spor yapan vatandaşlardan Çağrı Demir de polis ve askerlerin 15 Temmuz gecesi milletin yanında olduğunu anlatarak, "Böyle bir kampanyayı hak ettiler. Bu sayede kendileri ile burada samimiyet kurduk. Asker ve polis için bu tür uygulamaları diğer esnaf ve kuruluşlardan da bekliyoruz." dedi. Çağrı Demir, darbe karşıtı polis ve askerlerin her zaman yanında olacaklarını dile getirerek, Çetin Demir'e de duyarlılığından dolayı teşekkür etti. 

Editör: TE Bilisim