ŞEHRİVAN ÖZEL: ÖNDER ALTINAL - Doğunun önemli şehirlerinden bir tanesi olan ve tarihi mirasıyla Dünya Mirası olarak adlandırılan Bitlis, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan havaalanı istiyor.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yarın Bitlis’e gidiyor. İl Başkanlığı Kongresi için Bitlis’e gidecek olan Erdoğan’ı bir sürpriz bekliyor. Bu sürpriz Bitlislilerin uzun zamandır talep ettiği ve müjde beklediği havaalanı. Hemen tüm platformda dillendirilen havaalanı için sosyal medya üzerinden de kampanya başlatıldı. #BitlisHavaalanıİstiyor başlığıyla başlatılan kampanya kapsamında, havaalanı isteyen Bitlislilerin sesi, Van Gölü Aktivistleri Derneği oldu.

 

“ZİYARET FIRSATA ÇEVRİLMELİ”

Aktivistler Şehrivan’a yaptıkları açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Sayın Cumhurbaşkanımızın Bitlis’e havaalanı müjdesi vermesini bekliyoruz. Bin 600 dekarlık alanı ve projesi hazır olan Bitlis Havaalanı için binlerce imza toplandı. Havaalanın yapılabilmesi için Sayın Cumhurbaşkanımız 3 Şubat Cumartesi günü Bitlis’e yapacağı ziyaret çok önemlidir. Bu ziyarete fırsata çevrilmelidir.”

 

BİTLİS, ERDOĞAN’DAN MÜJDE BEKLİYOR

Kurum amirleri ve STK temsilcilerinin talebi Cumhurbaşkanına iletmesi gerektiğini söyleyen Aktivistler, “Başta bu imza kampanyası ve Bitlis için önemli karar kurum amirleri ve kentteki Sivil Toplum Kuruluşları (STK) talebi Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iletmesi gerekiyor. Aktarılacak bu bilgiler doğrultusunda Sayın Cumhurbaşkanımızda Bitlis için havaalanı müjdesini bekliyoruz. Başlattığımı kampanya doğrultusunda Cumhurbaşkanımızın ziyareti öncesi Bitlis’e havaalanı diyoruz.”

 

Toplanan imzalar ve Bitlis’e havaalanı talebi yarın kentte gelecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bir şekilde iletilmesi bekleniyor. Erdoğan’ın yarın müjdeyi verip vermeyeceği ise merak konusu oldu.

Editör: TE Bilisim