Kar yağışının etkisini artırmasıyla birlikte bir çok ilde okullara kar tatilleri verildi. ? İşte 4 Aralık cuma günü okulların tatil olduğu iller...

 

BUGÜN 8 İLDE OKULLAR TATİL EDİLDİ

Kastamonu, Siirt ve Van valiliği yoğun kar yağışı nedeniyle dün bazı ilçelerinde yarın için okulları tatil etti. Bugün ise Bolu, Karabük, Erzincan, Van, Bitlis, Kastamonu, Şırnak ve Siirt illerinde valilik kararıyla okullar yarın tatil edildi. Türkiye'de 21 ilde yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Kar yağışı nedeniyle bir çok ilde valilikler eğitime ara vermek zorunda kalındı. Kar yağışı dolayısıyla 4 Aralık cuma günü yoğun kar yağışının olduğu illerde okulların tatil olma ihtimali var.

 

İşte yarın yani 4 aralık cuma günü okulların tatil olduğu iller:

KASTAMONU'DA OKULLAR TATİL Mİ?

Kastamonu Valiliği Seydiler ilçesinde ilk ve orta dereceli okullarda yarın yani 4 Aralık cuma günü okullar tatil etti. Bugün ise Ağlı, Daday ve Küre ilçelerindeki tüm ilk ve ortaokul, Araç'ta taşımalı sistem kapsamındaki okullar ile Terke köyü ilk ve ortaokulu, Azdavay'da taşımalı sistem kapsamındaki okullar, Devrekani'de yatılı okul hariç ilk ve ortaokullar, Taşköprü'de taşımalı sistem kapsamındaki okullarda eğitime ara verildi.

 

SİİRT'İN BAZI İLÇELERİNDE OKULLAR TATİL

Siirt'in Pervari ilçesinde de dün geceden bu yana etkili olan yoğun kar yağışı, devam ediyor. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada kar yağışı nedeniyle ilçe merkezindeki okulların 1, köy ve taşımalı okulların ise 2 gün tatil edildiği belirtildi. Yarın yani 4 Aralık günü Pervari ilçesinde taşımalı eğitim veren okullar tatil oldu.

 

VAN'DA OKULLAR TATİL Mİ?

Van Valiliği yoğun kar yağışı nedeniyle 6 ilçede eğitime bugün ara verildiğini duyurdu. Meteoroloji Bölge Müdürlüğünün yarın devam edecek yoğun kar yağışı bilgisini de değerlendiren valilik, yarın yani 4 Aralık cuma günü Tuşba, İpekyolu, Edremit, Özalp, Erciş ve Başkale'de okulların tatil edilmesini kararlaştırdı. Yağış durumuna göre diğer ilçelerin de tatil kararı alabileceği belirtildi.

 

ŞIRNAK'TA OKULLAR BUGÜN DE TATİL

Yoğun kar yağışı nedeniyle okullara bugün verilen kar tatilinin ardından Şırnak'ta yarın da tatil. bugün tatil edilen Şırnak Valiliği yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okulların cuma günü tatil edildiğini açıkladı. 

Editör: TE Bilisim