Sermaye Piyasası İlköğretim Okulu’nda okuyan 6. sınıf öğrencisi 11 yaşındaki Yusuf Duman ve aynı sınıfta okuyan 13 yaşındaki Ayşe Duman isimli kardeşler, 7 yaşından beridir şeker hastalığı ile mücadele ediyor. Ekonomik nedenlerden dolayı tedavi olamadıkları için durumları her geçen gün daha da kötüye giden kardeşler, artık yaşıtları gibi yiyip içmek ve oynamak istediklerini belirterek sağlıklarına kavuşmak için yardım talebinde bulundu.

Baba M. Salih Duman, çocuklarının tedavisi için şehre yerleşerek kiraladıkları tek göz odalı evde yaşam mücadelesi verdiklerini söyledi. Şeker hastası olan çocuklarını tedavi edemediği için vicdan azabı çektiğini ifade eden M. Salih Duman, “Köyümdeyken tarım ve hayvancılıkla uğraşarak geçimimi sağlıyordum. Çocuklarımın hastalanmasıyla birlikte tedavilerini sürdürebilmeleri için köyümden göç ederek şehre yerleştim. Çocuklarım Yusuf ve Ayşe 7 yaşından beridir şeker hastasıdır. Maddi durumum iyi olmadığı için çocuklarım gözlerimin önünde eriyip gidiyor. Ayda 2 defa tedavileri için onları Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi’ne götürmek zorunda kalıyorum ancak artık maddi imkansızlıklar nedeniyle götüremiyorum. Çocuklarım tedavi olamadığı için bazen bayılıyorlar. Yetkililerden ve hayırsever vatandaşlardan çocuklarımın sağlığına kavuşması için, Allah rızası için bize yardım eli uzatmasını istiyorum” dedi.

6. sınıf öğrencisi 13 yaşındaki Ayşe Duman da sağlık durumunun hiç iyi olmadığını söyledi. Duman, “Sağlık sorunum nedeniyle okuldaki yaşıtlarımla oynayamıyorum. Derslerimden geri kalıyorum. Bayılıyorum, havale geçiriyorum. Ailemin maddi durumu hiç iyi değil. Beni ve kardeşimi Van iline sevk ediyorlar. Sağlık durumumuz gün geçtikçe kötüye gidiyor. Yetkililerden ve hayırsever vatandaşlardan Allah rızası için yardım istiyoruz” şeklinde konuştu. 11 yaşındaki Yusuf Duman ise, ablası Ayşe ile aynı sınıfta okuduğunu belirterek, 7 yaşındayken şeker hastalığına yakalandıklarını söyledi. Duman, “İkide bir şekerimiz yükseldiği için ilaç kullanıyoruz. Bundan dolayı da bizi il dışına sevk etmek zorunda kalıyorlar. Annem ve babam bizim çok zahmetimizi çekiyorlar. İkide bir bizi il dışına tedaviye götürüyorlar. Sağlığımıza kavuşmamız için ne olur bize sahip çıksınlar” dedi.
Kürtçe konuşan anne Divan Duman ise, çocuklarının şeker hastası olduğunu ve kendilerinin ise kirada kaldığını belirtti. Çocuklarını Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’ne götüremediklerini söyleyen Duman, çok zor durumda olduklarını söyledi.

Editör: TE Bilisim