Valilikten yapılan yazılı açıklamada, uzun yıllardır kullanılan Valilik logosunun değiştirilmesi için karar alındığı belirtilerek, yapılan araştırmalar sonucunda Hakkari Valiliği’nin yeni logosunun belirlendiği kaydedildi.

Açıklamada, yeni Valilik logosunun Hakkâri’nin tanıtımına yönelik etkinliklerde, fuar ve toplantılarda, her türlü basılı malzemede, resmi internet sitesinde ve tanıtım filmi gibi hareketli mecralarda kullanılabileceği bilgilerine yer verildi.

Araştırma safhasında logonun sade ve estetik olmasına dikkat edildiği belirtilen açıklamada” Valiliğin hizmet unsurları ile görev alanlarının kolay ve doğru algılanabilmesi, kurum kimliğinin temel kıstasların paralelinde günün koşullarına uygun şekilde tasarlanmasına gerek duyuldu. Saptanan yeni stratejiler doğrultusunda mevcut kurum kimliğimizi daha ileriye taşıyabilmek ve belli standartlar oluşturabilmek adına yeni ve dinamik bir tarz geliştirilmiştir" denildi.

En üstünde Türkiye Cumhuriyeti kısaltması 'T.C.' harflerinin yer aldığı logoda, 'Ay yıldızın’ yanı sıra , Hakkari ile özdeşleşen Zap Suyu ve Ters Lale çiçeğine de yer verilmiş.

Editör: TE Bilisim