Hakkari ilinin ilk mısır cipsi üretim tesisi Yüksekova ilçesinde faaliyet gösteriyor. Güngör Mahallesi Kültür Sanat Sokağı’nda faaliyet gösteren Tunam Ticaret Mısır Cipsi Üretim Tesisi sahibi Ferhan Tuna, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) sayesinde böyle bir tesisi kısa sürede Hakkari iline kazandırdıklarını söyledi.

DAKA DESTEKLEDİ

2013 yılında hazırladıkları bir proje ile Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı’na başvurduklarını belirten ve önceden toptan gıda pazarlama işi yapan Yüksekovalı girişimci Ferhan Tuna, “Projemiz kabul edildikten hemen sonra tesisimizi hazırladık. Nisan 2014 tarihinde tesisimizi DAKA’dan aldığımız yüzde 50’li destekli hibe ile 295 bin TL’ye hizmete açtık. Şuanda tesislerimizde 14 kişi istihdam ediliyor” dedi.

HAKKARİ CİPSİ SEVDİ

Şuanda sadece Hakkari merkez ve ilçelerine satış yaptıklarını belirten Tuna, “Hedefimiz 2015 yılının ilk yarısından itibaren çevre il ve ilçelerine açılmak. Tabi sonrasındaki yıllarda da ilimize sınırı olan Irak ve İran pazarında yer almaya çalışacağız. İlimizde ürünlerimize gösterilen talep ve memnuniyet beklentilerimizin de üstünde oldu. Halkımız kalitemizi ve mısır cipslerimizin tadını sevdi. Çok olumlu geri dönüşler alıyoruz. Bu da bizi mutlu ediyor. Hakkari’de bir ilki başarmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı’na bu anlamda çok teşekkür ediyorum. Kendilerinin desteği olmasaydı belki de bu kadar kısa sürede bu projemi hayata geçiremeyecektim” dedi.

Editör: TE Bilisim