Muş'ta tarla ve bahçelerde çalışan kadınlar ailelerinin ekonomisine katkı sağlıyor.

 

Doğu Anadolu Bölgesi'nin sebze ve meyve ihtiyacının önemli ölçüde karşılandığı Muş Ovası'nda, tarımsal faaliyetlerin büyük bölümü kadınlar tarafından yürütülüyor. Hasköy ilçesinin Düzkışla beldesine bağlı Otaç köyünde karpuz tarlasında çalışan kadınlardan Nurcan Karayıl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köylerde yaşayan kadıların hayvancılık ve tarım üretimine yoğun olarak katıldığını söyledi.

 

Tarlalarda zor koşullarda çalışan kadınların aile bütçesine katkı sunduğunu ifade eden Karayıl, "Karpuz ve kavun tarlasında fideleri toprakla buluşturuyoruz. Bir taraftan aile ekonomisine katkıda bulunurken, bir taraftan da Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki birçok kentin karpuz ve kavun ihtiyacını karşılıyoruz. 9 kardeşiz ve 7 kardeşim okul okuyor. Babama yardım etmek için ben de tarlada çalışıyorum." dedi.

 

Güldare Karayıl ise gündüz çiftçilik, gece de ev işlerini yaptığını belirterek, "Sabah saat 06.00'da başlayarak akşam 18.00'e kadar 50 lira yevmiyeyle tarlada çalışıyorum. Şartlar ne olursa olsun çalışmak zorundayız. Babamıza ve ailemize bu şekilde katkı sağlıyoruz. Her ailenin yaklaşık 10 nüfusu var." diye konuştu.

Editör: TE Bilisim