Hakkâri İşadamları Derneği Başkanlığı Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA), Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Van Hizmet Merkezi Müdürlüğü ve Hakiad destekli başlatılan proje kapsamında iki grup halinde 20 gün boyunca girişimcilik eğitimi gören 60 kursiyere belgeleri düzenlenen törenle verildi.

Kursiyerler aldıkları belgelerle KOSGEB Müdürlüğüne sunacakları projeyle 30 bin TL hibe, 100 bin TL kadar kredi desteği alabilme imkanı sunan bir avantaj sahibi olacakları belirtildi.
Burada konuşan HATSO Başkan Yardımcısı Abdurrahman Er, Hakiad’ın düzenlemiş olduğu eğitimi ve verilen girişimcilik belgelerini önemsediğini söyledi. Verilen belgelerle Hakkari İşadamları Derneği misyonunu tebrik ettiğini ifade eden Er, 60 kişiye iş imkanı sağlayacak böyle güzel bir hizmete vesile olanlara teşekkür ettiğini belirtti.

Hakkari İşadamları Derneği Başkanı Hüseyin Biçer’de, kursiyerlere seslenerek girişimcilik adına ilk basamağı geçmiş olduklarını söyledi. Biçer, ”Daha yolun başındasınız. Size tavsiyem doğru zamanda, doğru yerde, doğru projeyle işinizi kurunuz. Başlarken iyi hesap yapılırsa ileri ki zamanlarda sıkıntı yaşanmayacaktır. Kursiyerlerimize girişimcilik aşılama adına faydalı olduğumuzu düşünüyoruz. Hakkari ilinde var olan girişimcilik ruhunun açığa çıkması adına güzel bir organizasyon yapmış bulunuyoruz” şeklinde konuştu. Daha sonra kursiyerlerin girişimcilik belgeleri HATSO Başkan Yardımcısı Abdurrahman Er, Hakkari İşadamları Derneği Başkanı Hüseyin Biçer, DAKA Hakkari Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Hilal Aydın tarafından verildi.

Editör: TE Bilisim