Diyarbakır Valiliği, Silvan'ın 3 mahallesinde 12 gün süren sokağa çıkma yasağı ve çıkan çatışmalardan sonra, hasar gören trafolar ve içme suyu şebekesinin onarılarak, vatandaşa elektrik ve içme suyunun verildiğini açıkladı.

 

HASAR İÇİN 300 BİN LİRALIK ÖDENEK

Hasar gören evlerin onarılacağını, bunun için ilk aşamada Silvan Kaymakamlığı'na 300 bin liralık ödenek tahsis edildiğini belirtti.

 

ELEKTRİK VE SU SORUNU ÇÖZÜLDÜ

Silvan İlçesi'ndeki Tekel, Mescit ve Konak mahallelerinde, sokaklara endeklerin kapatılması, buralarda tuzaklanan bombaların etkisiz hale getirilmesi ve barikatların kaldırılması amacıyla 12 gün süren sokağa çıkma yasağının kaldırılmasının ardından, hasar gören elektrik ve içme suyu şebekelerinin onarıldığı belirtildi.

 

VALİLİKTEN YAPILAN AÇIKLAMA

"Bölücü terör örgütü mensuplarının, duvarlarını kırmak ve delik açmak suretiyle mevzi olarak kullandıkları ve bu mevzilerden güvenlik kuvvetlerimize uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledikleri evler ve yine örgüt mensuplarının hendeklere tuzakladıkları patlayıcıların infilak etmesi sebebiyle evleri ve işyerleri zarar gören vatandaşlarımızın, zararlarının bir an önce tespit edilmesi amacıyla çalışma başlatılmıştır. Çalışmaların daha hızlı sürdürülmesi adına Silvan Kaymakamlığı emrine ilave komisyon görevlendirilmiş, ayrıca ilk etapta acil ihtiyaçların karşılanması amacıyla Silvan Kaymakamlığı emrine 300 bin liralık ödenek tahsis edilmiştir. Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması adına her türlü çalışmaya titizlikle devam edilecektir."

Editör: TE Bilisim