Bahar mevsimiyle birlikte peyzaj çalışmalarına yoğunluk veren Tatvan Belediyesi, ilçenin dört bir yanında mevsimlik çiçek ekimlerini sürdürüyor. 


İlçenin Cumhuriyet Caddesi, sokaklar ve Van Gölü sahili başta olmak üzere birçok bölgeye farklı türden çiçek ekimi gerçekleştiren Tatvan Belediyesi, adeta ilçeyi bir çiçek bahçesine çevirdi. Bu yılın toplamında yaklaşık 171 bin adet farklı türden çiçek ekimi gerçekleştirecek olan Tatvan Belediyesi, yapmış olduğu bu çalışmalarla bir yandan ilçeye güzellik katarken, diğer yandan ise halkın takdirini topluyor.


Peyzaj çalışmaları hakkında bilgi veren Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, ilçenin güzelliğini çiçeklerle süslemek amacıyla bir süredir peyzaj çalışmaları yürüttüklerini söyledi. Başlatılan çalışmaların büyük ölçüde tamamlandığını ifade eden Başkan Aksoy, “Bu yılki peyzaj çalışmaları kapsamında çarşı merkezi, yeni çarşı, sahil, ilçe girişi, fuar alanı ve Van Gölü sahili başta olmak üzere ilçenin dört bir yanında peyzaj çalışmaları yapılarak gül ve mevsimlik çiçek ekimi gerçekleştirdik. Bu yılki hedefimiz bir önceki yıldan daha fazla alan ve sayıda çiçek ekimi gerçekleştirerek cazibe merkezi olan ilçemizin güzelliğine güzellik katmaktır. Tüm çalışmalar tamamlandığında ise ilçemiz adete çiçek bahçesine dönmüş olacak. Bu anlamda vatandaş ve esnaflarımızın yeşil alanlar konusunda duyarlı olmalarını ve bu alanları korumalarını istiyoruz. Yeşil alanlar Tatvan’ımızın güzelliğidir. Ekilen çiçekler de bu güzelliğe renk katıyor. İnşallah çalışmalarımız tamamlandığında Tatvan doğal bir çiçek bahçesi görünümüne kavuşacaktır” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim