Tunceli'nin Atatürk Mahallesi'nde bulunan Tunceli Valiliği ile bitişiğindeki Adliye binasının girişine saat 09.00 sıralarında gelen 2 DHKP-C'li önce valilik ve adliye binasının güvenliğini sağlayan polis noktasına el bombası attıktan sonra adliye binası giriş kapısına yöneldi. Bu sırada bina güvenliğini sağlayan güvenlik güçleri ile DHKP-C'liler arasında çatışma yaşandı. Saldırıyı düzenleyen saldırganlardan biri olay yerinden kaçarken, diğeri ise adliye binası önünde öldürüldü. Saldırının ardından kaçan diğerinin yakalanması için kentte geniş çaplı operasyon başlatılırken, olay yerine çok sayıda polis ve jandarma özel harekat timi sevk edildi.

Tunceli Emniyet Müdürü Fahrettin Şen de olaydan kısa bir süre sonra bölgeye gelerek operasyonu bizzat yönetti. Çatışmanın ardından güvenlik güçleri bölgede olay yeri inceleme çalışması yaptı. Tunceli Valisi Osman Kaymak da çatışmadan bir saat sonra valilik binasına gelerek incelemelerde bulundu. Çatışma nedeniyle valilik ve adliye binaları giriş-çıkışlara kapatıldı.

Yetkililer, öldürülenin DHKP-C'li olduğunu ve kimliğinin belirlendiğini belirterek, üzerinden 1 tabanca ile 1 uzun namlulu silah ile çeşitli dokümanlar ele geçirildiğini söyledi.
Editör: TE Bilisim