Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H), Şemdinli üzerinden Federal Kürdistan'a geçmeye çalışan ve IŞİD üyesi olduklarından şüphe edilen 13 kişiyi yakaladıklarını duyurdu. Aralarında Trabzon, Ordu ve Amed'in yanı sıra Halep'ten gelen gençlerin de bulunduğu bu kişiler üzerinde Federal Kürdistan kentlerini gösteren not ve krokiler çıktığı belirtildi.

Federal Kürdistan'a yönelik IŞİD vahşet örgütünün saldırıları sürerken, sınır bölgelerinde Kürt gençleri alarma geçmiş durumda. Son günlerde IŞİD çetelerinin, Hakkari ve Şırnak üzerinden Federal Kürdistan Bölgesi'ne geçmeye çalıştıkları haberleri üzerine harekete geçen Kürt gençleri, şüpheli kişileri takibe aldı.

DİHA'nın haberine göre, İki gün önce Hakkari'nin Şemdinli ilçesine geldiği belirtilen ve IŞİD'li oldukları iddia edilen 13 kişi, 12 Ağustos Salı günü akşam saatlerinde Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) üyesi gençler tarafından yakalandı.

Federal Kürdistan Bölgesi'ne geçmek üzere ilçeye geldikleri tahmin edilen şüphelilerin, kimsenin kendilerine sahip çıkmaması ve onları görenlerin haberdar etmesi ile fark edilerek, takibe alındığı ve ilçenin farklı noktalarında gençler tarafından yakalandığı öğrenildi.

Gençlerini ilk operasyonunda 2 kişinin yakalandığı bildirildi. YDG-H'liler, bunların ifadelerinden hareketle toplamda 13 kişi olduklarının tespit edildiğini belirtiyor. Bu bilgiler üzerine ilçede farklı noktalarda 11 kişi daha yakalandı. Yakalanan kişiler koordineli bir şekilde Yüksekova'ya götürüldü. Yakalanan kişilerden bazılarının Suriye'nin Halep kentinden, kiminin ise Trabzon, Ordu ve Amed'den geldiği tespit edildi. Yakalanan şahısların üzerinde İngiltere ve Brezilya bayrakları, bilgisayar, yol krokileri, yol güzergahlarını gösterin CD'ler ve Federal Kürdistan kentlerine giden yol güzergahlarını tarif eden notlar olduğu ileri sürüldü. Yine yakalananların üzerinde 25 bin dolar çıktığı kaydedildi.

Şüphelilere ilişkin yapılan operasyonlar konusunda bilgi veren YDG-H üyeleri şu açıklamada bulundu: "Belirlenen şahıslar yurtsever halkımız tarafından bize ve DBP gençlik üyelerini haberdar etmesiyle fark edildi. Durumdan haberdar olmamızdan sonra şüpheli şahıslara kısa sürede bir takip başlattık. İlk olarak 2 kişiye gözaltı yaptıktan sonra, yakalanan 2 kişiyi konuşturduk. Konuşan iki kişi uzun uğraşlar sonrası burada tek olmadıklarını ve kendilerinin dışında 11 kişi daha olduğunu söylediler. Daha sonra onların yerleri tespit edilerek onları da grup halinde farklı yerlerden bulup gözaltına aldık. Gözaltına alınan şahıslar daha sonra kendi birimlerimiz tarafından güvenli bir şekilde üst birimlerimize yaya ve araçlarla teslim ettik. Bu durumdan yurtsever Şemdinli halkı ve birimimiz tarafından ortak çalışma içerisinde oldu."

YDG-H üyeleri, şüphelilerin telaşlı olduklarını, gözaltına alınan kişilerin yan yana götürüldükleri sırada birbirlerinin sadece omuzlarını öpüp Arapça sözler söylediklerini ve telaşlı olduklarını da ekledi.

Editör: TE Bilisim