Hakkâri’nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesindeki Avaşin deresi, sıcaklardan bunalan ve serinlemek isteyenlerin uğrak yeri oldu

 

 

Hakkâri’nin Dağlıca bölgesindeki Avaşin deresi, sıcaklardan bunalan ve serinlemek isteyen vatandaşları ağırlıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan Çözüm Süreci ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde uzun yıllar güvenlik gerekçesiyle yasaklanan alanların turizme açılması, en çok yöre halkını memnun etti. Bölgede yaşanan terör olayları ve devam eden operasyonlar nedeniyle insanların hiçbir faaliyette bulunamadığı alanlar, Çözüm Süreci ile gün yüzüne çıkmaya başladı. Bir zamanlar çatışmaların odağında olan halen de terör örgütü mensuplarının zaman zaman sınır ötesinden yaptığı saldırılarla gündeme gelen Yüksekova'nın Dağlıca bölgesindeki doğal güzellikler de süreçten nasibini aldı.

 

Yıllarca keşfedilmeyi bekleyen Dağlıca bölgesinin doğal güzellikleri, bölgedeki olumlu gelişmelerin etkisiyle iki yıldan bu yana gün yüzüne çıkarılarak insanların hizmetine sunuldu.

Doğal güzelliği ve eşsiz manzarasının yanı sıra bölge halkının serinlemek için tercih ettiği mesire alanlarından biri olan Dağlıca bölgesindeki Avaşin deresi, özellikle güvenlik probleminin ortadan kalkmasıyla insanların tercih ettiği yerlerden oldu. Yaz aylarında hava sıcaklığının 38 dereceye kadar çıktığı ilçede sıcaktan bunalanlar, derenin serin sularında yüzmenin keyfini sürüyor. Özellikle ramazan ayında derede yüzerek iftar saatine kadar vakit geçiren vatandaşlar, ormanlık alandaki ağaçların gölgesinde dinlenip saklı güzelliği seyre dalıyor. Vatandaşlardan Murat Akkurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, havaların sıcak olması nedeniyle zaman zaman oruç tutmakta zorlandıklarını belirterek, kentin tozlu havasından ve gürültüsünden uzaklaşıp Dağlıca bölgesinin eşsiz doğasıyla buluşmak ve serinlemek için Avaşin deresini tercih ettiklerini söyledi.

 

Çözüm Süreci sayesinde daha önce yasaklı olan tüm bölgelere şu anda rahatlıkla gidebildiklerini vurgulayan Akkurt, "Buralar gerçekten de cennet gibi. Bunaltıcı sıcaklardan kurtulmak için buraya gelerek arkadaşlarımızla kendimizi derenin serin sularına bırakıyoruz. Buraların doğal güzellikleri insanı kendine hayran bırakıyor, bu nedenle de bir an önce ülke turizmine kazandırılması gerekiyor" dedi. Akkurt, Dağlıca'nın yanı sıra bölgedeki birçok alanın el değmemiş doğası ve güzelliği ile insanları cezbettiğini anlatarak, herkesi bölgenin saklı güzelliklerini görmeye davet etti.

Editör: TE Bilisim