Günümüz dünyasında ulaşım öyle bir boyuta ulaştı ki artık insanoğlu uçak, helikopter bir yana dursun uçan arabalar icat etme peşinde hatta birçok ülke bununla ilgili ilk çalışmalarını dünya basınına duyurdu bile.

Yine ulaşım kapsamında otobüsler akıllandı, metrolar daha modern haller aldı ve raylı sistemler ülkemizin de birçok şehrinde faaliyete girdi.

En önemlilerinden biri de ülke olarak uçak filolarımızı günden güne genişletiyor ve hava yolu firmalarının da her geçen sene sayısı artıyor.

Üstelik son yıllarda daha önce ülkemize seferleri bulunmayan hava yolu firmaları bile yolcu taşımaya başladı.

Bunlarla giriş yaparak hangi devirde olduğumuzu ve elimizin altında olabilecek imkanlara biraz hâkim olalım istedim.

Şimdi gelelim asıl meseleye…

Dünya ülkelerinin peşine düştüğü uçan araba derdini, hava yolu firmalarının yeni başladığı uçuşları ve o artan uçak filomuz meselesinin yanında Vanlının yolculuklarda uçağı kullanamayışını ele alalım.

Anlaşılacağı üzere insanlık aldı başını gidiyor. Artık dertler uçak, helikopter olmanın ötesine geçmiş insanoğlu arabayı uçurmaya çalışıyor.

Hal böyle olunca da benim Vanlı hemşerim sormadan edemiyor;

Bu bize reva mı?

İstanbul’a uçmak için haftalarca beklemek, haftalarca bekledikten sonra yarım bin liranın üzerinde paralar vermek bize reva mı?

Daha dün gazete manşetlerinde satır satır yer aldı Van’a gitmek Paris’e gitmekten daha pahalı diye…

Kendiniz bile internet platformları üzerinden baktığınızda İstanbul-Paris ve İstanbul-Van uçuşlarını kıyasladığınızda arada çok fazla bir fark olmadığını rahatlıkla görebilirsiniz.

Bir hava yolu firması düşünün sizin ülkenize ait bir hava yolu firması ama yurt dışına gönderdiği uçaklar yurt içine gönderdiklerinden daha ucuz.

Bunu hiçbir vicdan kabul etmez.

Üstelik her geçen gün vatandaşların gerek sosyal medya üzerinden gerekse vekilleri aracılığıyla girişimler gerçekleştirmesine rağmen bana mısın demiyor bu firma.

Artık bir yerlerden başlamak lazım…

Var olan onlarca derdin üstüne bir de ulaşım konusunda bir kangren yaşamayalım.

Bu sefer işi hallolsun artık!