Kentin sportif faaliyetler kapsamında; başta futbol olmak üzere yegâne temsilcisi olan Vanspor yakalamış olduğu başarılı çıkışın ardından nazar boncuğu olarak nitelendirecek puan kayıpları yaşamıştı.

Geçtiğimiz hafta oynanan Bayburtspor maçından 2-0’lık galibiyetle ayrılan Vanspor mücadeleden kopmadığını ve ligdeki kararlılığını sürdürdüğünü göstermiş oldu.

Takımın futbolcularının sahada göstermiş oldukları gayret, ödemelerini düzenli bir şekilde alamamalarına rağmen sahaya yansıtmış oldukları hırs, bir Vanlı olarak benim için büyük bir gurur kaynağı olmasının yanında herkese bu duyguları yaşatmıştır diye düşünüyorum.

Takımın futbolcularını ne kadar tanıyorsunuz bilmiyorum ama benim tanıdığım kadarıyla Tunç, Salih, Serdar, Batuhan, Emrah ve diğer tüm takım üyelerinin birçoğu evli ve birçoğu da bu takımın ekmeğini yiyerek bu formayı terleten isimler.

Van için top koşturan, daha iyi yerlere gelebilmek ve birinci lig yolunda emin adımlarla ilerlememiz adına başından bu yana emek sarf eden futbolcular.

Kolay değil içerisinde bulundukları finansal durumun, teknik heyetteki değişimlerin bu oyunculara olan etkilerini göz ardı etmemek gerekiyor.

Tüm bu olumsuz koşullara rağmen her maç sahada çırpınan 11 futbolcunun emeklerini kimse görmezden gelmemeli.

İşin bir de yönetim boyutu var…

Yönetimde de takımın başında oldukça yerinde transferlere imza atmış olan ve bulduğu her mikrofona bu takıma sahip çıkın diye haykıran bir başkan var.

Kendini haykırmak zorunda hissediyor çünkü benim de bizzat görmüş olduğum bir gerçek var ki bu kentin yetkilileri Vanspor’un şehre olan aidiyet duygusunu henüz benimsemiş değil.

Vanspor’a sunulması gereken destek gidip protokolden maçı takip etmekle, takımımızın yanındayız açıklamalarıyla olacak iş değil.

Mesele sadece Vanspor da olmasın, hadi onu da bir kenara koyalım; hani nerede bu şehrin marka değerini arttıracak ve spor liglerinde onu temsil edecek takımları?

Nerede bu anlamda yapılması gereken yatırımlar? Nerede spor tesisleri, nerede stadyum?

Bunların olmadığı ve bu konuda bulunduğumuz nokta apaçık bir şekilde ortada.

En azından hâlihazırda ortada olan ve kısıtlı imkânlara rağmen iyi bir yere gelmiş olan Vanspor’a destek çıkılsın…

Kentte spora da yatırımlar yapılması gerekiyor gerekmesine de yatırımların sağlanacağı bir alan yok hiç olmazsa o yapılması gereken yatırımlar Vanspor’un faydasına kullanılsın…

Bakın şehrimizde bulunan ve işin aslına baktığımızda bir lobi kuruluş olan Van Ticaret ve Sanayi Odası başlatmış olduğu bir kampanya ile takımın tüm finansal sorunlarına çare olmasa bile büyük bir katkı sağlamış oldu.

Kentte aralarında öğrencisinden işçisine, memurundan işsizine kadar herkes elinden geldiği kadar bir destek sunarak takımına sahip çıktığını gösterdi.

Bu kampanyanın tüm şehre mal olmasına neden yetkililer de sürece dâhil olarak destek sunmadı?

Kulüp Başkanının kendi söylemlerinden aktarayım; bu takım hiçbir şahsın, zümrenin takımı değil.

Bu takım Van’ın takımı…

Bizim değerlerimizi tanıtacak, bizim birçok platforma açılmamızı sağlayacak ve kentte oynanacak en ufak bir maç ile bile büyük bir ziyaretçi akınını şehrimize çekecek olan bir takım bu…

Van Ticaret ve Sanayi Odası’nın başlatmış olduğu kampanyanın devamlılığı sağlanarak ya tüm şehre mal edilmeli ya da bu çalışma rol model alınarak bu kentin yetkilileri tarafından yeni bir çalışma başlatılmalı.

Bu emeğe, bu başarıya ve şimdi yankılanan bu destek çağrısına kulak tıkayıp;

Bu takıma yazık etmeyin!