ŞEHRİVAN HABER: HAMİT KARAKUŞ-HAKAN İZGİ

Van’da 10 yılı aşkın bir süre önce her ilçenin bir festival yaptığı dönemlerde başlatılan Çatak Kanispi Festivali, pandemi nedeniyle verilen aradan sonra yeniden başladı. Koronavirüsten dolayı ara verilen etkinlik ve festivallerden birisi olan Çatak’taki festival tedbirlerin kaldırılması ve normalleşmesi sonrasında daha görkemli bir şekilde yeniden hazırlandı. Çatak Belediyesi ve Çatak Kaymakamlığı iş birliği ile bu yıl 11’incisi gerçekleştirilen ‘Kanispi Ceviz, Bal, Alabalık ve Rafting Festivali’ Çatak’a yaklaşık 5 kilometre mesafedeki Kanispi Şelalesi'nde vatandaşların yoğun ilgisiyle gerçekleşti. Hem doğal güzelliklerin hem de Çatak’a özgü değerlerin bir araya getirildiği, Türkiye’nin raftingdeki yeni rotası olabilecek rafting alanlarının da dahil edildiği festivale Vanlılar büyük ilgi gösterirken şölen yerine dönen alanda katılımcılar da gün boyu süren etkinlik ve eğlencenin tadını çıkardı.

2 YIL ARANIN ARDINDAN YENİDEN DÜZENLENDİ

Akarken oluşturduğu sütbeyazı rengiyle görsel şölen oluşturan Kanispi Şelalesi, balı, cevizi ile meşhur olan, doğasıyla adeta cezbeden Çatak’ta festival heyecanı yaşandı. Yıllardır düzenlenen fakat pandemi dolayısıyla 2 senedir ara verilen ‘Kanispi Ceviz, Bal, Alabalık ve Rafting Festivali’ yeniden coşkuyla gerçekleşti. Çatak Belediyesi ve Çatak Kaymakamlığı tarafından bu yıl 11’incisi gerçekleştirilen festival renkli görüntülere sahne oldu. Saat 10:00’da başlayan başlayan festivale katılım sağlamak isteyenler için Van Şişli Öğretmenevi önünden ücretsiz servisler kalkarken, vatandaşlar festivale yoğun ilgi gösterdi. Festivale; Çatak Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan, Çatak Kaymakamı Mehmet Erdem Akbulut, Gevaş Belediye Başkanı Murat Sezer, Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, Bahçesaray Belediye Başkanı Meki Arvas, Çaldıran Belediye Başkanı Şefik Ensari, Türkiye Rafting Federasyon Başkanı Fikret Yardımcı, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Festivale İranlıların yoğun ilgi göstermesi de gözlerden kaçmadı.

ŞEYLAN ELİYLE ÇATAK BELEDİYESİ BÜYÜK BİR HAZIRLIK YAPTI

Çatak Belediyesi festival için kaymakamlık ile birlikte büyük bir hazırlık yaparken konserler, etkinlikler, kutlamalar gibi içeriği dolu dolu bir festival hazırlandı. Bu anlamda belediye eliyle yoğun bir çalışma yürüten Çatak Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan, iki yıl aradan sonra festivalin yeniden yapılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirirken: “2 yıldır Kanisipi Şelalesinde festivali yapamıyorduk. Geçen sene Kanisi’nin yapımına başladık ve bu sene hazır duruma getirdik. Burada emeği geçen ve bu güzel günde bizi yalnız bırakmayan tüm misafirlerimize çok teşekkür ediyorum. Hepinize iyi eğlenceler diliyorum.” Şeklinde konuştu.

AKBULUT: İNŞALLAH HEP BÖYLE MUTLULUK VE SEVGİYLE BİR ARAYA GELİRİZ

Açılışta konuşan Çatak Kaymakamı Mehmet Erdem Akbulut, şunları kaydetti: “Katılımlarınızdan dolayı her birinize tek tek şükranlarımı sunuyorum. İnşallah hep böyle mutluluk ve sevgiyle bir araya geliriz. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. 2 yıldır pandemiden dolayı festivalimize ara vermiştik. Çok şükür, pandeminin azalmasından dolayı bu sene festivalimizi tekrar düzenleyebiliyoruz. Festivali düzenleyen belediyemize, belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Sizlere de katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum.”

YARDIMCI: ÇATAK BUGÜN MARKA ŞEHİRCİLİK ADINA ADIM ADIM İLERLİYOR

Açılışta konuşan Türkiye Rafting Federasyon Başkanı Fikret Yardımcı, Çatak’ın marka olma yolunda hızla ilerlediğini belirterek, “Çatak’ı biliyorum. Çok değerli başkanımızın neler yaptığını ve neler yapacağını en az sizin kadar şahit olan biriyim. Çatak bugün marka şehircilik adına adım adım ilerliyor. İnşallah Çatak’tan sayın cumhurbaşkanımızın da organize ettiği bir uluslararası dünya şampiyonasından 4 tane milli takım bu ülkeyi temsil edecek raftingde” dedi.

AKMAN: FESTİVALLER VAN İÇİN ÖNEMLİ

Festivalle ilgili Şehrivan’a konuşan Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, festivallerin önemine değinerek, “Ülkemizin her yeri çok güzel. Çatak’ta, Bahçesaray’da, Trabzon’da, Tekirdağ’da çok güzel. Rabbimin verdiği bir nimet. Çatak ilçemiz balıyla, alabalığıyla, kınalı kekliğiyle meşhur. Bizler de değerli başkanımızın daveti üzerine festivale katıldık. Kendilerine teşekkür ediyorum. Bu festivali düzenlediği için teşekkür ediyorum. Kayda değer ve çok güzel bir festival. Bizler için, ilimiz için, ülkemiz için festivaller çok önemli. İran’dan gelen misafirlerimiz de var. Kendilerine teşekkür ediyoruz, festivale katılıp renk kattılar” şeklinde konuştu.

FESTİVAL, KATILAN HERKESTEN TAM NOT ALDI

Festivalle ilgili Şehrivan’a değerlendirmelerde bulunan ve festivale Çatak’tan katılan Vali Turgut adlı vatandaş, festivalin çok güzel ve eğlenceli olduğunu dile getirerek şunları söyledi: “Festivalimiz bayağı güzel ve eğlenceli geçiyor. Festival ayrıca çok kalabalık. Van’dan, Çatak’tan, köylerden gelenler var festivale. 2 yıldır yapılmıyordu pandemiden dolayı ama bu sene çok güzel oldu. Dengbejler gelmiş, kendi yöresel kültürümüz burada yaşatıyorlar. Çok eğleniyoruz.”

İRANLILAR DA ORADAYDI!

Festivale İran’dan katılan Mehdi Muhammedi, “İran’dan geldik. Grubumuzun adı Duman Dans Grubu. Festival çok güzel. Biz arkadaşlarımızın yönlendiresiyle buraya geldik. Hazırlandık ve buraya gelip, festivalde yer aldık” dedi.

Editör: TE Bilisim