(Bölgemizin yetkilileri, siyasetçileri, bürokratları veya Cumhurbaşkanımıza ulaşabilecek her kim varsa, buradan sizlere bir çağrıda bulunmak istiyoruz.)

Malazgirt zaferi kutlamaları yıldönümünde bölgemizi ziyaret edecek Cumhurbaşkanımızın gelişi bizleri umutlandırmıştır.

Öncelikle, Cumhurbaşkanımıza hoş geldiniz ve safalar getirdiniz demek istiyoruz.

Devlet kademesinin en üst düzeyinin Van Gölü kıyısına kadar gelerek bir dizi etkinliğe katılması, Van ve Bitlis şehirlerinin sorunlarını, eksiklerini ve yapılması gereken çalışmaları iletmesi ve çözüm bulması için büyük bir fırsat olarak değerlendiriyoruz.

Bizler açısından, Cumhurbaşkanımızın ülkemizin eşsiz güzelliği olan Van Gölü kıyısına teşrifleri oldukça önem arz etmekledir.

Van Gölü’nün, gün geçtikçe kirlenmesi, doğallığının bozulması ve geleceğe taşınması noktasında oldukça büyük sıkıntıların yaşandığı gerçeği malumunuz.

Bilim insanlarının açıklamalarına göre Van Gölü’nün ömrü çok da uzun değildir.

Yıllardır yapılan çalışmalar ve girişimler, Van Gölü’nün kurtuluşu ve gelecek kuşaklara taşınması için oldukça zayıf kalmaktadır.

Cumhurbaşkanımızın bir talimatı bu kötü gidişata dur diyecek ve bize emanet bırakılan bu eşsiz mavilik geleceğe taşınacaktır.

Daha önce de kamuoyuna deklare edilmiş, Cumhurbaşkanı Baş Danışmanı Gülşen Orhan hanımefendi başkanlığında Çevre Şehircilik Bakanlığında, Vangölü Aktivistleri olarak katıldığımız “Van Gölünün Korunmasına Yönelik Faaliyet” çalışması yapılmıştı.

Bu toplantının ikincisi telekonferans yöntemiyle gerçekleşti.

Van Gölü ile ilgili yapılan en kapsamlı çalışma olan bu toplantılar oldukça önemlidir.

“Van Gölünün Korunmasına Yönelik Faaliyet” çalışmasını sahiplenirsek artık Van Gölü ile ilgili hiçbir sorun kalmayacak ve bizler de gelecek kuşaklar da bu eşsiz mavilikten nasiplenecektir.

Cumhurbaşkanımıza sesimizi duyurabilmek ve Van Gölü’nün kıyısında kendisine sorunlarımızı arz etmek için girişimlerimiz devam ediyor.

Bu sene pandemiden dolayı Cumhurbaşkanımıza ulaşamama ve sesimizi duyuramama ihtimalimiz bir hayli yüksek görünüyor.

Bundan dolayı;

Bölgemizin yetkilileri, siyasetçileri, bürokratları veya Cumhurbaşkanımıza ulaşabilecek her kim varsa, buradan sizlere bir çağrıda bulunmak istiyoruz.

Van Gölü için yapılan “Van Gölünün Korunmasına Yönelik Faaliyet” çalışmasının nihayete ivedilikle varması gerekliliğini Cumhurbaşkanımıza iletmenizi Van Gölü Havzasında yaşayanlar adına talep ediyoruz.

Cumhurbaşkanımıza selam ve hürmetlerimizi iletmenizi temenni ediyoruz.