Al Jazeera'nIn ardından bu kez Denge Kürdistan Radyosu, 'Bahoz Erdal'ın ile konuştuğunu iddia etti.

 

YAŞIYORUM

Fehman Hüseyin olduğunu söylenen kişi Dengê Kürdistan Radyosu'na şunları söyledi:

-“Halkımız devletin yalanları konusunda tecrübe sahibidir. Türk medyasında çıkan haberler yalandır, yaşıyorum ve görevimin başındayım. Bu Türk yetkililerinin ve medyasının açıklamalarının aslı yoktur. Psikolojik savaşın ve yalan siyasetin bir parçasıdır.”

 

YERİMİ SÖYLEMEM ÇÜNKÜ...

Bahoz Erdal yeriyle ilgili sorulara da yanıt verdi ve bunu açıklamayacağını söyledi. “AKP yaşadığı yenilgiyi gizlemek için yalan haberlere başvuruyor. Diyorlar ki nerede? Ben görevim neredeyse oradayım. Yerimi AKP hükümetine söylemek zorunda mıyım?” dedi.

 

BAHOZ ERDAL ÖLDÜ MÜ ÖLMEDİ Mİ?

Anadolu Ajansı, 9 Temmuz'da yayımladığı haberde, Fehman Hüseyin'in Suriye'de öldürüldüğünü duyurmuştu. Tel Hamis Tugayları tarafından aracına yönelik saldırı düzenlenmiş ve öldürüldüğü söylenmişti. Ancak bu haber günlerdir bir türlü teyit edilemedi.
Tel Hamis Tugayları Bahoz Erdal'ın cesedinin bir hastanede olduğunu duyururlarken dün açıklama yapan hükümet sözcüsü Numan Kurtulmuş, "Şu anda bizdeki bütün bilgiler bunun teyit edilmeye muhtaç, doğrulanmaya muhtaç bir bilgi olduğu yönündedir.” dedi.

 

AL JAZEERA'YA KONUŞTU İDDİASI

Bahoz Erdal'ın dün de Al Jazeera Arapça'nın Erbil Temsilcisi Ahmed Zaweti'ye telefonla açıklama yaptığı öne sürülmüştü. Ahmed Zaweti, dün saat 11.00 sıralarında Bahoz Erdal'la telefonla 15 dakika kadar görüştüğünü söylemişti.

Editör: TE Bilisim