Dünya çapındaki en ürkütücü otellerden biri deFilipinler’deki Diplomat Hotel. Baguio’daki bu perili otelin görüntüleri bile insanın tüylerini diken diken etmeye yetiyor.

 

Dünyanın en korkunç oteli!
 

1911 yılında hizmete giren otel, 2. Dünya Savaşı boyunca ise Japon ordusundan kaçan mültecilere sığınak oldu. Sonrasında Japonlar tarafından bombalanan otel 1947’de restore edildi.

 

 

Otelde kalanların söylediklerine göre, geceleri otelin koridorlarında başsız hayaletler görünüyor ve nereden geldiği anlaşılmayan tuhaf çığlıklar duyuluyormuş.

 

 

2. Dünya Savaşı’nda hayatını kaybeden rahibe ve rahiplerin ruhlarının otelde gezdiği halk arasında dilden dile yayılan bir söylenti. Bu söylentiler artmaya başlayınca, otel halka kapatıldı. Fakat civarda oturanlar geceleri tuhaf sesler duymaya devam ettiklerini söylediler. Otelde kapı olmamasına rağmen, kapı ve pencerelerin çarptığını duyduklarını, tabakların kırılma sesi gibi sesler işittiklerini söylediler.

 

 

Ayrıca oteldeki bir oda hiçbir zaman rezerve edilmezmiş. Bir keresinde otelde boş oda olmadığından o odada kalmak zorunda olan genç bir kadının başına gelenler ise korkunç!

 

 

Odaya yerleştikten sonra banyoya geçip, aynanın karşısında dişlerini fırçalamaya başlamış. Ağzını çalkaladıktan sonra tam arkasında cadıya benzeyen bir kadın sureti görmüş. Buruşuk, bembeyaz bir suratı ve cılız saçları varmış. Korkan genç kadın gözlerini kapatıp, dua etmeye başlamış. Daha sonra gözlerini açtığında kadın hala aynadan ona bakıyormuş! Daha da kötüsü kız dua ederken, yaşlı cadı eliyle kızın saçlarını tutuyormuş. 


Fotoğraflar: travelinboots

Editör: TE Bilisim