Hollanda ve Almanya programları iptal edilen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya, Almanya'dan kara yoluyla Hollanda'ya gitme kararı aldı. Bu karar sonrası Hollanda'dan flaş bir haber geldi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Almanya'nın Düsseldorf Başkonsolosluğumunda düzenlenen törene katıldı. Almanya'dan kara yoluyla Hollanda'ya gitme kararı alan Kaya'nın açıklamaları sonrası yolların kapatıldığı öğrenildi.

Program hakkında Twitter hesabından bilgi veren Bakan Kaya “Almanya'da güne Duisburg'da esnaf vatandaşlarımızı ziyaret ederek başladık. Sıcak bir şekilde karşılandık, referandumu konuştuk. Hem yaşadıkları ülkelere hem anavatanlarına değer katan insanlarımıza, 16 Nisan'ın önemini ve kıymetini anlattık” dedi.

Bakanı Kaya, Almanya'dan kara yoluyla Hollanda'ya gitme kararı aldı.

Hollanda, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın katılacağı programı da iptal etmişti. Skandal yasağa gerekçe olarak da Bakan Kaya'nın konuşma yapacağı salonun başkaları tarafından kiralandığı öne sürülmüştü.

Hollanda, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun uçağına hükümet kararıyla iniş izni vermediğini açıkladı. Karara sert tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan da "Bunlar Nazi kalıntıları, bunlar faşist. Bakalım bundan sonra Hollanda'nın diplomatik uçakları Türkiye'ye nasıl inecek" açıklamasını yaptı.

HOLLANDA KAYA'NIN AÇIKLAMALARI SONRASI YOLU KAPATTI

Hollanda polisi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın, Almanya'dan kara yoluyla Rotterdam'a gideceğinin açıklanmasının ardından Rotterdam Başkonsolosluğu Rezidansı önündeki yolu trafiğe kapattı.

Editör: TE Bilisim