Paris'in doğusunda bir restoranda ve bir konser salonunda 2, Fransa-Almanya dostluk maçının oynanmakta olduğu Stade de France'ın yakınlarında 2, silahlı saldırı gerçekleşti.

Paris'in 10. bölgesinde yer alan Le Petit Cambodge adlı restorana dışarıdan ateş açıldı.

KAÇ KİŞİ ÖLDÜ?

7 farklı noktada düzenlenen saldırılarda en az 140 kişi hayatını kaybetti. CNN International, can kaybını 153 olarak duyurdu. AFP, yaralı 200 kişiden 80'inin durumunun ciddi olduğunu bildirdi.

CTuaTybUsAAxZXz

REHİNE KRİZİ

Restorandaki saldırıyla yaklaşık aynı zamanda yine Paris'in doğusunda 11. bölgede yer alan Bataclan adlı konser salonunda da ateş açıldığı kaydedildi. Saldırganların elinde 100'den fazla rehine bulunduğu belirtiliyor.

22_d

İLK SALDIRI STADA

İlk saldırı haberi, Fransa-Almanya arasında dostluk maçına sahne olan stadyumdan geldi.

paris_5434

STADYUM YAKININDA 2 PATLAMA

Stadyum yakınlarındaki bir bar da, maç sırasında iki intihar bombacısı tarafından hedef alındı.

ÜLKEDE İLK KEZ OLAĞANÜSTÜ HAL İLAN EDİLDİ

Fransa, tarihinde ilk defa ülke genelinde olağanüstü hal ilan etti.Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, "Fransa'nın tüm sınırları kapandı, olağanüstü hal ilan ediyoruz" açıklamasında bulundu.

KONSER SALONUNDA OPERASYON YAPILDI

Bataclan Konser Salonu'da iki saldırganın öldürüldüğü, operasyonun sonlandığı bildirildi. Konser salonunda 100 kişini rehin alınmıştı,rehin alınan 100 kişinin öldürüldüğü belirtildi. Saldırganların konser salonunda "Suriye için" dedikleri iddia edildi.

SOSYAL MEDYAYA KISITLAMA

Fransa'da ulusal güvenlik açısından sosyal medyaya kısıtlama getirildiği belirtiliyor.

SOKAĞA ÇIKMAYIN UYARISI

Paris Belediyesi 'sokağa çıkmayın' uyarısı yaptı.

CUMHURBAŞKANI'DA ORADAYDI

Silah sesleri ve patlamaların ardından maçı izleyen Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, özel ekiplerce stattan uzaklaştırıldı.

 

Editör: TE Bilisim