Cuma gecesi Paris'te gerçekleşen terör saldırısı sonrası olağanüstü hal ilan edilen Fransa'da polis de operasyonlara devam ediyor.


İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, Salı sabahı 128 adrese baskın düzenlendiğini açıkladı.

 

GÖZALTI VE TUTUKLAMALAR

Baskınlarda 23 kişi gözaltına alınırken, 31 silah ele geçirildi.

 

OLAĞANÜSTÜ HAL

3 ay devam etmesi planlanan olağanüstü hal süreci başladığında Nisan 1955'te kabul edilen Olağanüstü Hâl Yasası tam olarak yürürlüğe girece. Bu durum gerçekleştiğindeyse Fransız yetkililere gerekli gördüklerinde kısıtlama hakları doğuyor.

Yasa sonrası Fransız yetkililer neler yapabilecek?

- Konser salonları, sinemalar geçici olarak kapatılabilecek.

- 'Hareketleri tehlikeli görülenler' ev hapsine konulabilecek.

- Trafik tamamen durdurulup, güvenlikli bölgelerin ilan edilmesi söz konusu olacak.

- Olağanüstü Hâl Yasası, yetkililere medya kontrolü izni de veriyor.

1_4

 

BELÇİKA'DA OPERASYONALR DEVAM EDİYOR

Paris'deki saldırıların ardından IŞİD hücre evlerine baskınların yapıldığı Belçika'da alınan güvenlik önlemleri tekrar üst seviyenin bir altına yükseltildi.

Güvenlik tehditlerinden dolayı Emniyet Güçleri ve bütün birimlerde güvenlik seviyesi 2. dereceden 3. dereceye yükseltildi.

Güvenlik seviyesinin yükseltilmesi gerekçesiyle, Belçika Milli Futbol takımı ile İspanya Milli Futbol takımı arasındaki bu akşam oynanacak olan karşılaşma iptal edildi.

Genel olarak kalabalık yerlerin saldırı tehdidi altında olduğuna dikkat çekildi.

Belçika'da en yüksek güvenlik seviyesi 4, Paris saldırısının suçlularının henüz aranıyor olmasından dolayı Belçika'da kırmızı alarm da verilebileceğine işaret edildi. Avrupa genelinde bütün emniyet birimleri ile irtibatta olduklarını açıklayan Kriz Merkezi Masası herkesin güvenliği açısından maçın iptal edildiğini açıkladı.


Kaynak: AFP

Editör: TE Bilisim