ŞEHRİVAN HABER - Son yıllarda Afganistan ve civar ülkelerden Türkiye üzerinden göç eden mültecilerin yürek sızlatan hikayeleri ardı ardına geliyor. Mültecilerin yol güzergahlarının başında gelen Van'da da acı hikayeler yaşanırken, yürekleri dağlayan bir olay daha yine Van'a yakın bir güzergahta gerçekleşti.

Türkiye bugün gün boyu Türkiye'ye giriş yapmaya çalışırken donarak ölen anne ve hayatta tuttuğu çocuklarını konuştu.

Edinilen bilgiye göre sınırı geçmeye çalışan bir anne soğuk havanın iyice hakim olunca çocuklarını hayatta tutmak için her şeyi yaptı. Soğuktan ölmemeleri için kendi kıyafetlerini ve çoraplarını çocuklarına giydiren annenin cansız bedeni yürekleri dağladı. Çoraplarını çocuklarının ellerine geçirdikten sonra ayaklarına poşet bağlayan buna rağmen hayatta kalamayan annenin öldüğü, çocukların ise hayata tutunduğu görüntüler izleyenleri göz yaşlarına boğdu.

VAN VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA GELDİ

İlk olarak Van sınırları içinde olduğu iddia edilen fakat daha sonra yalanlanan bilgi ile ilgili Van Valiliği'nden de açıklama geldi.

Valilik açıklamasında: "01.01.2022 tarihinde bazı sosyal medya hesaplarından Türkiye-İran sınırından geçmeye çalışan iki çocuklu bir annenin donarak öldüğü, çocuklarının ise köye sığınarak kurtuldukları şeklindeki paylaşım yapılmıştır. Bunun üzerine yapılan araştırma ve incelemede kolluk birimlerimize intikal eden ya da tespit edilen bir hadisenin olmadığı ve haberde adı geçen bölgelerin birbiriyle çeliştiği tespit edilmiştir. Soruşturmanın derinleştirilmesi ile birlikte bu üzücü olayın ülkemiz sınırları içerisinde değil, İran İslam Cumhuriyeti’ne bağlı Türkiye sınırına yakın Belasur adlı bir köyde gerçekleştiği ve şahısların köylülerce İran Askerlerine teslim edildiği belirlenmiştir." sözlerine yer verildi.

Öte yandan daha sonra ailenin Afganistanlı olduğu ve söz konusu olayın İran'ın Türkiye sınırındaki yerleşim birimlerinden birisi olan Belasur'da gerçekleştiği bilgisi edinildi.

NE OLMUŞTU?

Olay, Türkiye sınırına yakın İran'a bağlı Belasur köyünde yaşandı. Türkiye'ye 8-9 yaşlarındaki iki çocuğuyla girmek isteyen Afganistanlı kadın, soğuğa dayanamayarak hayatını kaybetti. Köylüler tarafından çekilen görüntülerde, annenin ölmeden önce çocuklarının ellerine kendi çoraplarını geçirdiği ortaya çıktıAnnenin ayaklarının ise poşetle sarılı olduğu görüldü. Soğuktan elleri şişen iki çocuğa köylüler yardım etti.

Editör: TE Bilisim