Kobani'de IŞİD ve Kürt güçleri arasındaki çatışmalar sürerlen önceki gece kente giriş yapan Peşmerge'den iddialı açıklamalar geldi. Kobani’ye geçen peşmerge birliğinden bir komutan kısa süre içinde geniş çaplı bir operasyona başlayacaklarını bildirdi.

PEŞMERGE VE PYG'DEN GENİŞ ÇAPLI SALDIRI HAZIRLIĞI
 
Rûdaw canlı yayınına telefonla bağlanan Kobani’deki Peşmerge Komutanı Ahmed Gerdi, “YPG’yle aramızda güçlü bir işbirliği var. Peşmerge bugün çatışmalara katıldı. Ancak çatışma kısa sürdü çünkü IŞİD’i kısa sürede bastırdık ve öldürdüğümüz IŞİD’lilerin silahlarına el koyduk” dedi.
 
Geniş çaplı bir saldırıya hazırlandıklarını ifade eden Ahmed Gerdi, YPG ve Özgür Suriye Ordusu’yla aralarında güçlü bir işbirliği olduğuna dikkat çekti.
 
Gerdi, Peşmerge Güçleri’yle YPG’li savaşçıların moralinin yüksek olduğunu söyledi.

76768image1-(1).jpg

YPG: KOBANİ'DE ZAFER SÖZÜ VERİYORUZ

Kobani YPG ve YPJ komutanları Mahmud Berxwedan ve Roza Kobani, 1 Kasım “Dünya Kobanê Günü” çerçevesinde yapılan eylemlere katılanları selamlayarak “Alanlara çıkan milyonlarca eylemciye 'Kobanê'de zafer' sözü veriyoruz” dedi. 1 Kasım “Dünya Kobanê Günü” çerçevesinde Kürdistan ve dünyanın birçok merkezinde düzenlenen eylemlerin kendilerine büyük moral verdiğini söyleyen Kobani YPG komutanı Mahmud Berxwedan, bu günün YPG ve YPJ direnişi sonucunda ortaya çıktığını belirtti. 

Özellikle radikal İslamcı örgütlerin baskısı altında bulunan Afganistan'ın yedi eyaletinde “Dünya Kobani Günü” vesilesiyle düzenlenen destek eylemlerine dikkat çeken Berxwedan, bunun çok büyük anlam taşıdığını ve IŞİD'in  parçalanmaya başladığının ispatı olduğunu vurguladı.

YPJ komutanı Roza Kobani ise “Dünya Kobanê Günü'ne katılan katılan tüm kadınları selamladıklarını ifade ederek. “Tüm dünya kadınlarına kadın özgürlük direnişimizin süreceği sözünü veriyoruz” dedi. 

KOALİSYON: IŞİD'İN 9 MUHARİP POZİSYONU YOK EDİLDİ!

Amerikan Merkez Kuvvetler Komutanlığı'ndan (CENTCOM) yapılan açıklamada, ABD savaş uçaklarının, Suriye'de IŞİD militanlarına yönelik 5, ABD ve koalisyon güçlerine ait savaş uçakları ve insansız hava araçlarının da Irak'ta 5 hava saldırısı yaptığı bildirildi.
 
Açıklamaya göre, Suriye'de Kobani civarında düzenlenen hava saldırılarında, IŞİD’in 9 muharip pozisyonu ile örgüte ait bir bina yok edildi.

KOBANİ'DE PEŞMERGE HALAYI!

Kobani'ye geçen 150 kişilik özel eğitimli Peşmerge gücünden bir grup varışlarını halay çekerek kutladı.

pesmerge_6029.jpg

pesmerge_1196.jpg

Editör: TE Bilisim