Yunanistan, 323 milyar euroluk borcuyla iflas bayrağını çekmek üzere. Kreditörlerin dayattığı tasarruf tedbirlerini 5 Temmuz'da referanduma sunma kararı alan ve IMF'ye olan borcunu ödeyemeyen ülke çıkış yolu ararken, halk da büyük sıkıntı içinde. Bankaların kapalı, ATM'lerden günlük sadece 60 euro çekilebiliyor, birçok yerde kredi kartı kabul edilmiyor, ilaç ile benzin sıkıntısı yaşanıyor...

 

YUNANİSTAN İÇİN İNTERNETTEN BAĞIŞ TOPLUYOR

Yunanistan bu durumdayken içi rahat etmeyen ve Londra'da yaşayan Thom Feeney isimli kişi, bir bağış sitesinde Yunanistan için bir yardım kampanyası başlattı. 1.6 milyar euroluk hedef belirleyen ve bu parayı toparlayabilmek için bir haftalık süresi ola Feeney, şimdiye kadar çevresinden ve tanımadığı birçok kişiden olumlu mesajlar aldığını ve destek gördüğünü belirtiyor. Şu ana kadar ulaşılan bağış miktarı ise, 46 bin euro ve giderek yükseliyor.

 

EN AZ 3 EURO BAĞIŞ

Bu kampanyayı hazırlarken Yunanistan yönetimi de dahil hiçbir Avrupalı siyasetçiyle görüşmediğini belirten Feeney, Avrupa'da yüz milyonlarca insanın yaşadığını ve Avrupa insanının cömert olduğunu belirterek herkesin en azından 3 euro bağış yapabileceğini düşünüyor ve bu bağışlar karşılığında çeşitli hediyeler de sunuyor. Örneğin; 3 euro bağışa karpostal, 6 euro bağışa Yunan peyniri ve zeytin salatası gibi seçenekler var.

 

BAŞARILI OLAMAZSA PARALARI İADE EDECEK

Kampanyanın başarılı olup olmayacağı bilinmese de Feeney, eğer  Yunan halkının ihtiyaçları kadar para toplarsa onlar için harcayacak. Ancak başarısız olursa, toplanılan paraları sahiplerine geri iade edecek.


KAYNAK-HÜR HABER

Editör: TE Bilisim