İHH İnsani Yardım Vakfı, Twitter hesabından, İdlib'e bağlı Serakip ilçesinde bu vakıf tarafından işletilen ekmek fabrikasının Rus uçakları tarafından bombalandığını duyurdu. Vakıf bombardımanın görüntüsünü de paylaştı. Vakıf vurulan bina içinde büyük bir değirmen olduğunu, buradan 50 bin kişiye günlük 16 bin ekmek çıkarıldığını duyurdu ve acil olarak una ihtiyaç duyulduğunu da duyurdu.
 



Saldırılar kapsamında bugün bölgedeki ekmek üretiminin büyük bir kaynağı olan ve günde 65 bin ekmek üretiminin yapıldığı İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı'nın fırını, bombaların hedefi oldu. İHH tarafından 16 ay önce kurulan fırında günlük ortalama 40 bin kişi için ekmek üretiliyor ve 18 kişi çalışıyordu.

 

"AMAÇ BÜTÜN SURİYE HALKINI YOK ETMEK"

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Suriye'de İHH tarafından yardım amaçlı işletilen ekmek fırınının Rus savaş uçaklarının saldırısında zarar görmesine ilişkin, "Suriye halkına bir ekmeği çok gören bir zihniyetle karşı karşıyayız. Fırınlar, kamplar vuruluyorsa, demek ki amaç bütün Suriye halkını yok etmektir" dedi.

Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'nin İdlib kentine bağlı Serakip bölgesinde hava saldırısında vurulan fırında günde 60-65 bin ekmek üretildiğini belirtti.

Savaşlarda sivillere ve onların insani ihtiyaçlarını karşılayan kurumlara zarar vermenin doğru olmadığını anlatan Yıldırım, Müslüman topluluklara yönelik bombardımanlarda insan hayatının hiçbir şekilde gözetilmediğini dile getirdi.

Yıldırım, şöyle devam etti:

"Müslüman topluluklardaki çatışmalarda, siviller açık şekilde hedef alınıyor. Kadın ve çocuklar değerli görülmüyor. İnsan ihtiyaçlarını gidermeye yönelik faaliyet gösteren uluslararası kuruluşlar hedef alınıyor. Suriye'nin İdlib kentinde faaliyet gösteren fırınımız, Rus uçakları tarafından yerle bir edildi. Suriye halkına bir ekmeği bile çok gören bir zihniyetle karşı karşıyayız. Fırınlar, kamplar vuruluyorsa demek ki amaç bütün Suriye halkını yok etmektir."

Suriye'de rejime yardım eden güçlerin, muhalifleri topyekün yok etme zihniyetiyle harekete geçtiğini vurgulayan Yıldırım, "Bunu yapanlarla uluslararası hukuk nezdinde hesaplaşacağız. Sivillerin korunması, bütün tarafların garantisi altında olmak zorundadır. Bu yok edici saldırılar, sivil katliamları ve yardım faaliyetlerini durdurmaya yönelik bombardımanlar son bulmalıdır" ifadelerini kullandı.

 

 

Editör: TE Bilisim