Türk halı üreticisi Merinos’un Rusya’nın Rostov-na Don şehrindeki fabrikası kar maskeli kişiler tarafından basıldı. Kendilerine güvelik görevlisi diyen kişiler fabrikada bazı bilgisayarların hard disklerine el koydu.

Rusya’nın Rostov-na Don şehrinde halı üretimi yapan Türk “Merinos” fabrikasını Rus güvenlik güçleri temsilcisi oldukları tahmin edilen silahlı ve kar maskeli kişilerin baskın düzenlediği bildirildi.

 

HEPİMİZİN ÖDÜ KOPTU

İTAR-TASS ajansına baskınla ilgili açıklama yapan Rus Müdür Svetlana Zimina, “Bizim fabrikayı Rus makamları sıkça denetliyor. Ancak bu sefer olay denetimden ziyade baskını andırıyordu. Otomatik silahlı ve kar maskeli çok sayıda kişi Polis ve güvenlik servisi elemanı oldukları söyleyerek içeri daldı. Fabrikadaki üretimi durdurmak zorunda kaldık. Ne aramaya geldiklerini bilmiyorum. Ancak fabrikanın ana bilgisayarındaki hard disklerini söktüler. Bizim fabrikada genelde kadın işçiler çalıştığı için hepimizin ödü koptu. Böyle bir şey şimdiye kadar ne duyduk ne de gördük” dedi.

 

450 RUS’A İŞ İMKANI SAĞLIYOR

Baskınla ilgili önemli bir ayrıntı daha açıklayan Rus müdür, “Fabrikamızda yönetici kadrosunda Türk vatandaşı 9 kişi de çalışıyor. Onların elinde gerekli tüm evrak ve çalışma izinleri de var. Buna rağmen bize ulaşan bilgiye göre Rusya’dan sınır dışı edileceklermiş. Neye istinaden kimse bilmiyor” şeklinde konuştu. Rusya’nın Rostov na Don şehrindeki “Merinos” fabrikasında, 450 Rus vatandaşına iş imkanı sağlıyor. Baskın olayı hakkında aradığımız Merinos’un Türkiye’deki genel merkez telefonları ise cevap vermiyor.

Editör: TE Bilisim