Hatay'ın Yayladağı ilçesine yakın bir noktada bulunan Suriye'nin Yamadi Köyü'ndeki Türkmenlerin barındığı çadırların üzerine bir uçak düştüğü bildildi. Genelkurmay Başkanlığıkaynakları, Suriye sınırında sınır ihlali yapan hangi ülkeye ait olduğu bilinmeyen bir uçağın düşürüldüğünü açıkladı.

UÇAKSAVARLA ATEŞİYLE DÜŞÜRÜLDÜ

Cephedeki Türkmen kaynakları, uçaksavar ateşiyle düşürülen kimliği belirsiz uçaktan süzülen paraşüt de gördüklerini söyledi. Ancak, bu bilgiler başka kaynaklarca teyid edilmedi.

"UÇAĞIN ALEV TOPUNA DÖNDÜĞÜNÜ GÖRDÜK"

 

Habertürk muhabiri Murat Karataş'ın bölgeden bildirdiği bilgiler şöyle, "Sabah saatlerinde Türkmen bölgesi ile ilgili haber hazırlıklarımızı sürdürürken bir anda gökyüzünde savaş uçağı belirdi. Gözler yeni bir bombalama olup olmayacağına dair uçağa döndüğünde uçağın bir alev topuna döndüğünü ve hızla aşağı indiğini gördük."

TÜRK JETLERİ Mİ DÜŞÜRDÜ?

Bölgedeki kaynaklar sınır ihlali yapan savaş uçağını Türk jetlerinin düşürdüğünü bildirdi.

RUS UÇAĞI MI?

Cihan Haber Ajansı; Düşürülen uçağın Hatay'ın Kızıldağ bölgesi Murtlu mevkiinde Türkmenlere yönelik bomba yağdıran Rus uçağı olduğunu öne sürdü.

TÜRKİYE UYARMIŞTI: KARŞILIK VERİRİZ

Türkiye, Rus savaş uçaklarının Suriye'de Türkmen bölgesine yaptığı bombardımanın ardından Rusya'ya nota vererek, "Sınır güvenliğimiz fiilen ihlal edilirse angajman kurallarımızı uygularız" uyarısı yapmıştı.

LAVROV YARIN TÜRKİYE'YE GELİYOR

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un yarın Türkiye'ye gelmesi bekleniyor. Lavrov'unTürkiye ziyaretinde Suriye krizinin ele alınması bekleniyor.

DAVUTOĞLU BİLGİ ALDI

Başbakan Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'dan bilgi aldı.

IRAK UÇUŞLARI DURDURMUŞTU

Öte yandan Bağdat yönetimi, Suriye ve Irak'taki IŞİD hedeflerine karşı Hazar Denizi'nden fırlatılan Rus Cruise füzelerinin tehlikeli oluşturması nedeniyle dünden itibaren ülkenin kuzeyindeki hava sahasını ticari uçuşlara kapatmıştı. Dün akşam saatlerinde alınan kararla; hava sahasının kapanması nedeniyle başta Türkiye olmak üzere, Ürdün, Körfez ülkeleri ve Avusturya'dan yapılan bütün ticari uçuşlar en az iki gün süreyle durduruldu. Karar çerçevesinde Erbil ve Süleymani'ye yapılan iç hat uçuşları da iki en az iki gün süreyle iptal edildi. Irak Sivil Havacılık Dairesi, kararın, Hazar Denizi'nden fırlatılan Cruise füzeleri ile bölgedeki bombardıman uçağı trafiğinin artması yüzünden alındığını duyurdu.

Editör: TE Bilisim