ŞEHRİVAN HABER: SERCAN CANSIZ- Tüm dünyada etkisini hissettirmeye devam eden Covid-19 pandemisi sürerken, virüsle mücadele dört bir koldan devam ediyor. Genel tedbirlerle birlikte yerelde de çetin bir süreç yürütülürken Edremit Belediyesi pandemi ile mücadelenin öncülerinden birisi olarak öne çıkıyor. Pandeminin hemen akabinde belediyeler arasında hem mücadele hem de tedbirler noktasında dikkat çeken adımlar atan Edremit Belediyesi’nin bu süreçteki çalışmaları Başkan İsmali Say tarafından anlatıldı.

Edremit Belediyesi’nin iki yıllık çalışmalarını anlatmak için gazetecilerle buluşan Belediye Başkanı İsmail Say, pandemi sürecinde belediyenin yaptığı belli başlı çalışmaları şu sözlerle anlattı: “Edremit İlçe Sağlık Müdürlüğü ile ortak yürütülen süreçte tüm belediye personelimize, Covid-19 pandemisi hakkında bilgilendirme ve korunma tedbirleri üzerine eğitim seminerleri düzenleyerek bilinçlenmeleri sağlandı. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi desteğiyle, özellikle ilköğretim okullarındaki çocuklarımıza kişisel hijyen kuralları hakkında eğitimler düzenlendi. Belediyemize ait sosyal medya hesapları (facebook, twitter, instagram) ve İlçemizin merkezi noktalarında bulunan led ekranlarda, korona virüse karşı halkın bilinçlendirilmesi adına tanıtım filmleri yayınlanarak vatandaşlarımızın duyarlılığı arttırılmaya çalışılmıştır. Belediyemize bağlı hizmet veren tüm lokasyonlarımızda ateş ölçümü gerçekleştirilerek günlük olarak kayıt altına alınmaktadır.”

SAĞLIK KURUMLARINA DESTEK SÜRÜYOR

“İlçemizdeki okullar, camiler ve parklarımız baçta olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarının fiziki binaları dezenfekte işleminden geçirilmektedir. Pandemi sürecince sokaklarımız 7/24 temizliğe tabi tutuldu. Pandemide Araç Dezenfeksiyon İstasyonu kurarak günlük 400 aracı dezenfekte ettik. Vatandaşlarımızın evde kalmalarına yönelik çeşitli hediyeli yarışmalar düzenledik. Pandemiden dolayı belediyemizin alacaklarında yer yer ertelemeler yaptık. Pandemi boyunca zabıta ekiplerimizce ilçemizde denetimleri sıkı tuttuk. VEFA Destek Grubu kapsamında 65 yaş üstü vatandaşlarımız gıda ve temizlik ürünleri dağıttık. Cumhurbaşkanlığı ve Sağlık Bakanlığınca alınması gereken tedbirler kapsamında Belediyemizde insan sirkülâsyonu ve etkileşimin azaltılması için acil işler haricinde ziyaretler geçici olarak durdurduk. Pandemi süresince sahil bandı, mesire ve ören yerlerinde; piknik yapmak, balık tutmak, spor ve yürüyüş yapmak gibi faaliyetlerin kullanımının önüne geçildi. Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi başta olmak üzere kurumlarımıza maske ve siperlik desteğinde bulundu.”  

SAĞLIK ÇALIŞNALRINI VE VATANDAŞLARINI SALGIN DÖNEMİNDE UNUTMADI

Pandemi de Kızılay'ın kan stoklarının dolması adına kan bağışı kampanyası düzenlediklerine değinen Başkan Say, şöyle devam etti: “Belediyemize bağlı çalışma ortamlarında sosyal mesafe kuralı gereği çalışma alanları düzenlendi. Park, bahçe ve çocuk oyun alanlarına erişim engellendi. Otobüs duraklarına dezenfekte istasyonları kurduk. Covid-19 pandemisinin başladığı günden itibaren, personellerimiz başta olmak üzere pazar yerleri, alışveriş merkezleri, sağlık çalışanları ve ayrıca çeşitli bölgelerde vatandaşlarımıza maske, eldiven ve maske dağıttık.”

PANDEMİ İLE MÜCADELEDE HALKA HİJYEN DESTEĞİ HİÇ BİTMEDİ

“Pandemide belediye olarak ihtiyaç sahibi vatandaşlar için 1 bin 500 adet gıda kolisi dağıttık. İçerisinde maske, eldiven, el ve cilt dezenfektanı, temizleyiciler, kolonya ve bilgilendirici broşürlerin bulunduğu 25 bin hijyen paketi, 200 bin maske ve temizlik kolisi dağıttık. Korona vakalarının yükseliş gösterdiği süreçlerde belediyemizde Bölgede ilk HES Kodu Uygulamasına Geçen Kurum olduk. Pandemi sürecinde belediyemiz bünyesinde görev yapan personele, sağlık kontrolü kapsamında birçok tetkik yapıldı. Bu doğrultuda kan alma, işitme ve röntgen başta olmak üzere birçok test uygulandı. Covid -19 hastalığına karşı vatandaşlarımızın maskelere rahat ulaşımını sağlamak adına Bölge Hastanesi başta olmak üzere ilçemizin 3 ayrı noktasına maskematikler bıraktık. Covid -19 hastalığına karşı personellerimiz sağlık testinden geçirildi.”

Editör: TE Bilisim