ŞEHRİVAN HABER: ERDAL ERBAŞ-  Sadece temel belediyecilik hizmetleri değil, sosyal belediyecilik hizmetlerinin de en yoğun şekilde hayata geçirildiği belediye olan Edremit’te, yüreğe dokunan işler yapılmaya devam ediyor. İhtiyaç sahiplerine yardım, çocuklara neşe, sokak hayvanlarına şefkat dağıtan Edremit Belediyesi’nde yüreklere yatırım yapılmaya devam ediyor.

Sosyal belediyecilikte dikkat çeken çalışmaların adresi olan Edremit’in yapılan çalışmalarının anlatıldığı toplantıda gazetelerle buluşan Belediye Başkanı İsmail Say, sosyal ve gönül belediyeciliği diye adlandırılabilecek çalışmalardan özetle söz etti. İşte o çalışmalardan bazıları: “Maddi Durumu iyi olmayan öğrencilere 383 adet tablet dağıtarak destek olduk.  Lise son sınıfta okuyan 2100 üniversite adayına 16 bin 500 adet kaynak kitap dağıttık. Hoş geldin Bebek Projesi kapsamında ebeveynlere toplamda bin adet bakım seti dağıttık. İlçedeki okullarımızın tümüne ateş ölçer cihazı dağıttık. İHH Kuvveyt konutlarında ikamet eden 42 çocuğumuza bisiklet dağıttık. Belediyemiz ile Edremit İlçe Sağlık Müdürlüğü işbirliği ile gezici sağlık aracı ile sağlık hizmeti sunduk.”

YÜREKLERİ ISITAN BELEDİYE: EDREMİT

“Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında 'Bisikletini Al Sen De Gel' sloganıyla 3 bin yıllık Şamran Kanalı güzergahını pedalladık. Öğrencilerin geleceklerinde karşılaşacakları meslek dallarının ve hedefledikleri meslekleri öğrenmelerini sağlamak amacıyla ‘Kariyer Günleri’ düzenledik. Elazığ depremi için bölgeye 700 adet battaniye ve 300 adet ısıtıcı ulaştırdık. Başkale depremi için bölgeye çok sayıda battaniye ile ısıtıcı gönderdik. İzmir depremi için bölgeye 500 gıda, 500 mont ve ayakkabının olduğu tırı ulaştırdık. Yoğun programımıza rağmen haftanın belirli günlerinde eve ziyaretleri gerçekleştiriyoruz.”

EDREMİT ÇOCUKLARIN DA BELEDİYESİ

“Erdemkent Mahallesi’nde 300 dönümlük arazinin 55 dönümünde onlarca ağacı toprakla buluşturduk. Bunlara da bizden sonraki kuşağa bırakabileceğimiz en kıymetli miras. Yine 18 bin metrekare yeni çim alanı tesis ettik. 12 bin metre de bu parkların sulanması için basınçlı sulama hattı kurduk. Yine TOKİ bölgeleri başta olmak üzere birçok yerde oyun grubu kurulumu vardı. Fakat kırık ve bozuktu. İlçemizde birçok oyun grubunun onarımının yanı sıra yeni oyun gruplarının da kurumlarını gerçekleştirdik. Kendi imkanlarımızla yıl içerisinde 500 adet oyun grubu, kamelya ve bank onarımı gerçekleştirdik. Bununla beraber 450 bin metrekare çim biçimi ve gübreleme çalışması yaptık.” Cümlelerini kullandı. 

SOKAK HAYVANLARI DA BELEDİYE ŞEFKATİ ALTINDA

“Sokak hayvanlarımız için çeşitli kurumlarla köpek kulübesi ve kedi evi yapılarak dağıtılmıştır. İlçemizde 79 ahır yıktırılırken, 69 ahır depoya çevrilmiş, 89 ahır ise yıkım programında. İlçe merkezi başta olmak üzere mahallelerimiz yaz dönemlerinde düzenli ilaçlanmıştır. Yaralı 270 kedi ve köpeğe müdahale edilerek hayvan barınağına teslim edilmiştir. Sokak hayvanları için 30 adet bayat ekmek konteyneri dağıtılmış ve yiyecekler toplanmıştır. Sokak canlarımızı yalnız bırakmadık. Sokağa çıkma kısıtlaması bulunan günler de dahil olmak üzere her gün gönüllülerimizle birlikte mama ve yemek artıkları ile sokak hayvanlarımızın beslenme alanlarında beslemesi yapılmakta, hayvan ambulansımız 7 gün 24 saat esasıyla hizmet vermektedir. Günlük 5 ton ambalaj kağıdı toplanmaktadır.”

SPOR YATIRIMLARI…

Futbol Okulumuzda 300 sporcuyla çeşitli spor etkinlikleri yürütüldüğüne dikkat çeken Say, devamını getirerek şunları kaydetti: “BESYO kursumuz ile 31 öğrencimiz Türkiye'nin çeşitli üniversitelerine yerleştiler. Belediyemiz bünyesindeki boks kursumuzda 80 öğrencimiz mevcut olup 15 sporcumuz, Türkiye derecesi elde ederken 5 sporcumuz boks milli takımına kazandırıldı. Belediyemiz bünyesindeki atletizm kursumuzda 100 lisanslı sporcumuz bulunmaktadır. Edremit Kent Meydanımızda çeşitli spor etkinlikleri düzenlemekteyiz. Futbol okulları bünyesindeki 200 sporcumuza malzeme desteği verdik. Futbol Kulübümüzde futbol okullar arası turnuvalar düzenlemekteyiz. 86 Takımın katıldığı mahalleler arası futbol turnuvası düzenledik. Spor aktivitelerin yapılacağı Toplum Merkezimizin yapımı tamamlandı. Gençlik ve Spor Merkezimiz, içerisinde eğitsel aktiviteler ve birçok kurs barındırmaktadır” 

“EDREMİT BELEDİYESİNE 7/24 ULAŞABİLİRSİNİZ”

Belediyenin bilgi işlemi hakkında bilgi veren Say, “Vatandaş ile belediyemiz arazında köprü olan çağrı merkezimizin altyapısını oluşturarak hizmete açtık. 0432 312 2 153 nolu hattımız aracılığı ile 7/24 hizmet veriliyor. Gelen Şikayetler Anında İlgili Müdürlüklere bildirilerek çözüme kavuşturuluyor. Belediyemize ait olan 3 adet LED sayımızı 4'a çıkarttık. İlçemizdeki 276 taziyeye gidilerek vatandaşlarımızın acılarına bir nebze de olsa ortak olmaya çalıştık. Ziyaretlerimiz esnasında taziye kolisi desteği verilmiştir. Yaşanan pandemi sürecine rağmen sorunların çözümü noktasında mahalle sakinleriyle sosyal mesafe kuralları çerçevesinde bir araya geldi. İlçemiz sınırları içerisinde bulunan mahalle taziye evlerimizin bakım onarımlarını gerçekleştirerek, yeniden hizmete sunduk.  Kırsal mahalle okullarımıza spor malzemesi ve araç gereç desteğinde bulunduk. Kırsal mahallelerimizde ‘Birlikte Güzelleşelim’ projemizle birçok çocuğumuz güzelleşti.” Şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim