"Dünya Turnuvası" adlı çevrimiçi yarışmada, Astronot Kate Rubins'in 12 Eylül 2016'da çektiği Van Gölü'nün uzaydan göründüğü fotoğrafı favoriler arasında yer aldı.

Van Gölü'nün, dünyanın en büyük sodalı gölü olduğu bilgisinin de verildiği kısa sürede binlerce kişi tarafından beğenildi.

İYİ PARTİDEN DESTEK ÇAĞRISI!

Van ve Bitlis'te yaşayanlar, sosyal medyadan yaptıkları paylaşımlarla sevinçlerini dile getirip, fotoğrafın birinci seçilmesi için destek çağrısında bulundu. Bunun üzerine Van İyi Parti Edremit İlçe Başkanı Serkan Fidan, Yarışmanın 15 Mart Pazartesi günü sona ereceğini vurguladı. Van Gölü Dünya’nın en büyük sodalı gölüdür ayrıca Türkiye’de bulunan en büyük göldür. Bizlerin bu fırsatı değerlendirmesi gerekir. Bizim Tarihimiz olan Van Gölü’nün bu şekilde beğenilmesi oldukça memnun etti. Bizim deyişimiz ile Van Denizimiz Dünya’ın en muazzam görüntülerinden birine sahiptir. Bu güzel değeri korumak hepimizin boynunun borcudur diyebilirim. Bu yarışmanın bizlere avantajlarının çok sayı da olacağını belirtmek isterim. Vanımızı tanıtmak adı altında, güzelliklerini sunmak ve insanlara göstermek için bu yarışmanın önemini bir kez daha belirtiyorum ve hemşehrilerimizden bu yarışmaya ilgi duymalarını rica ediyorum, sözlerini kullanarak Van Halkından destek beklediğini belirtti.

Editör: TE Bilisim