2014 TEOG lise puanları, Anadolu, Fen, Sosyal Bilimler, Anadolu İmam-Hatip, Anadolu Meslek-Teknik Özel Fen Liseleri Özel Liseler 2014-2015 kontenjanları açıklandı. Ankara, İstanbul, İzmir.Van liseleri taban ve tavan puanları kaç?

Liselere geçişte kullanılacak olan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) yerleştirme puanlarının açıklanmasına ilişkin kaosun bugün çözülmesi bekleniyor. TEOG-2014 Lise Kontenjanları Açıklandı Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş TEOG-2014′te Yerleştirmeye Esas Puan YEP ile öğrenci alacak.

28-29 Kasım 2013 tarihlerinde yapılan birinci dönem TEOG sınavlarının ardından velilerin itirazı üzerine Ankara 13. İdare Mahkemesi fen ve din derslerinden birer, İngilize'den de 2 tane olmak üzere 4 soruyu iptal etmiş, MEB Bu gelişmelerin üzerine 1 Temmuz'da bir üst mahkeme olan Bölge Mahkemesi'nde itirazda bulunmuştu. Ancak puanların açıklanacağı bugüne kadar üst mahkemeden yanıt gelmeyince 'kaos ortamı' oluştu.

Habertürk gazetesinin haberine göre, dün gun boyu bakanlıkta "Hangi hesaplamaya göre puan açıklayacağız" tartışması yaşandı. Bazı yetkililer, "Yerel mahkemenin kararı onanmış gibi açıklama yapalım derken, kimileri de üst mahkeme kararının beklenmesini istedi.


OKULLARIN BOŞ KONTENJAN VE TABAN PUANLARI İÇİN TIKLA!


TEOG SONUÇLARI İÇİN İKİ FARKLI PUAN HESAPLANDI

 

MEB, sınavlara giren 1 milyon 271 bin 273 öğrenci için iki farklı puan hesapladı. Bunlardan biri iptal edilen 4 soru dikkate alınmadan puanların hesaplanması oldu. Diğerinde ise yerel mahkemenin kararı onanmış gibi 4 soru iptali dikkate alındı. Bu yeni hesaplamaya göre yaklaşık 1.3 milyon öğrencinin hem yerleştirme puanları hem de yılsonu başarı puanları ve sıralamaları da değişti.

 

MEB TEOG İÇİN 'YA A TUŞUNA YADA B TUŞUNA' BASACAK

Habertürk'ün haberine göre, MEB yetkilileri,  "Yaklaşık 1.3 milyon öğrenci ile ailesi heyecanla puanlarını bekliyor. Kimseyi mağdur etmek istemiyoruz. Ama mahkemenin de bir an önce karar vermesini bekliyoruz. İki türlü puan hesaplaması da hazır. İtirazımız kabul edilirse soru iptalinin olmadığı hesaplamaları yayınlayacağımız A tuşuna, kabul edilmezse soru iptalini dikkate alarak yaptığımız hesaplamayı vereceğimiz B tuşuna basacağız" dedi.

 

TEOG SONUÇLARI BUGÜN DE AÇIKLANABİLİR 2 GÜN SONRA DA

Üst mahkemenin kararının bugün ulaşmaması durumunda ne yapacakları sorusuna ise bakanlık yetkilileri, "En kötü olasılık belki bir iki gün bekleriz, ya da pazartesi sabahı iptal edilen sorulara göre yaptığımız puanları açıklar, sonra da üst mahkemeye itirazımızı geri çekeriz" yanıtını verdi. 

 

TEOG'DA SORUNUN DEĞERİ DEĞİŞİYOR

TEOG'da her biri 20'şer sorudan oluşan 6 dersten iki dönemde toplam 12 sınav yapıldı. Bu 4 soru dışında birinci dönem sınavlarında görme engelliler matematik, fen ve teknoloji ile İtalyanca dersi sınavlarından birer, matematikten 2 soru iptal edilmişti. Böylece iptal sorular 9 oldu. İptal ise soruların değerini değiştiriyor. 20 soruluk her testte bir sorunun değeri 5 puan olarak hesaplandı. Ama 2 sorunun iptal edildiği fen sınavı tıpkı matematik gibi 18 puan üzerinden değerlendirilecek ve bir sorunun değeri 5.5556 olacak. İngilizce sınavında da soruların değeri aynı olacak. Din dersi sınavında ise bir sorunun değeri bir iptalle 5.26 oldu.

 

TEOG'DA İPTAL EDİLEN SORULARI YANLIŞ YAPANIN PUANI  YÜKSELECEK

Yargının iptal ettiği soruları dikkate alarak yapılan hesaplamada bu soruları yanlış yapan öğrencilerin puanları yükselecek. Ayrıca soru iptali olmayan mazeret sınavı da adaletsizlik yaratıyor. Çünkü ilk sınavda bir yanlışı olan öğrenci soru iptali olmayan mazeret sınavında bir yanlış yapana göre 0.05 puan kaybedecek. Yanlış soruları artıkça dezavantajları da artacak. Testin katsayısı 4 olduğu için bu puan kayıpları yerleştirme puanlarında daha yüksek olacak.

 

TEOG sınav sonuçları açıklandı. TEOG sınav sonuçlarını bekleyen öğrenciler şimdi yerleştirme puanlarına göre TEOG tercihleri yapacaklar. Peki TEOG tercihleri nasıl yapılacak?TEOG tercihinde neye dikkat edilecek? İptal edilen TEOG soruları ne olacak? TEOG sınavı iptal edilir mi edilmez mi? TEOG puan hesaplama, Hangi TEOG puanıyla hangi lise tercih edilebilir, Liselere girişte okulların taban ve tavan puanları neler? Hepsi memurhaber.com'da...

 

TEOG-2014 Lise Kontenjanları Açıklandı Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş TEOG-2014′te Yerleştirmeye Esas Puan YEP ile öğrenci alacak

Anadolu, Fen, Sosyal Bilimler, Anadolu İmam-Hatip, Anadolu Meslek-Teknik ve bazı Özel Fen Liseleri ile bazı Özel Liselerin 2014-2015 öğretim yılı kontenjanları açıklandı.

Teog Sınavı Teog Puan Hesaplama, 2014 TEOG Tercihleri Başladı, TEOG Tercih Tarihleri, TEOG, Teog tercihleri ne zaman, 2014 Teog, Teog tercihler, Teog yerleştirme takvimi, Teog yerleştime dönemi... 

 

TEOG-2014′te tercih edilebilecek,

2345 Anadolu Lisesi’nde 393.956 kontenjan,

228 Fen Lisesi’nde 24.750 kontenjan,

85 Sosyal Bilimler Lisesi’nde 9.000 kontenjan,

1893 Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde 155.346 kontenjan,

936 Anadolu İmam-Hatip Lisesi’nde 200.444 kontenjan,

2394 Anadolu Meslek-Teknik Lise’de 540.736 kontenjan var.

 

TEOG TERCİH LİSTESİ İÇİN TIKLAYIN! 

Adaylar, 7 Temmuz 2014′te, E-Okul adresinde açıklanacak YEP’lerine göre,  bu okullar arasından öğrenim görmek istedikleri 15 okulu ve yerleşemem durumunda tercih edecekleri 6 okul türü arasından 4 okul türünü, 31 Temmuz-8 Ağustos 2014 arasında adresinde girişlerini yaparak tercihlerini belirtmiş olacaklar.

 

YEP PUANLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN! 

Yerleştirme sonuçları 22 Ağustos 2014′te açıklanacak.

 

TEOG SONUÇLARI AÇIKLANDI


HATALI SORULAR NE OLACAK?

4 soru hatalı olduğu için TEOG sonuçları üst mahkeme kararıyla açıklanacak.


Milli Eğitim Bakanlığınca, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Uygulamasında bazı soruların hatalı ve iptal edilmesi gerektiğiyle ilgili yürütmeyi durdurma kararına ilişkin, "Bakanlığımız, karar aleyhine Bölge İdare Mahkemesi'nde itiraz başvurusunda bulunmuştur. Üst mahkemenin kararına göre, sınav sonuçları ilan edilecektir" denildi.

Milli Eğitim Bakanlığından konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, "Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Uygulaması çerçevesinde, 8'inci sınıf öğrencileri için 28-29 Kasım 2013 tarihinde yapılan ve 20 Ocak 2014 tarihinde sonuçları açıklanan ortak sınavlara ilişkin olarak,Ankara 13'üncü İdare Mahkemesi'nde yürütmenin durdurulması istemli iptal davası açılmıştır. Açılan davada, Ortak Sınavların Fen ve Teknoloji Testi A kitapçığı 9 (B kitapçığı 6); İngilizceTesti A kitapçığı 4 ve 6 (B kitapçığı 5 ve 7); Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Testi A kitapçığının 7'nci (B kitapçığı 1) sorularının hatalı olduğu ve iptal edilmesi gerektiği iddiasına yer verilmiştir. İlgili mahkeme, yukarıda belirtilen sorulara ilişkin olarak yürütmeyi durdurma kararı vermiştir. Bakanlığımız, karar aleyhine Bölge İdare Mahkemesi'nde itiraz başvurusunda bulunmuştur. Üst mahkemenin kararına göre, sınav sonuçları ilan edilecektir" ifadesi kullanıldı.

 

TEOG puan hesaplama. TEOG puan hesaplama cetveli, TEOG puan hesaplama Lise yerleştirme sonuçları. Lise kontenjanları açıklandı mı? TEOG Lise tercihleri ne zaman yapılacak? e okul karne notları öğren. E okul giriş nasıl yapılır? TEOG lise tercihi yap. E okul ve TEOG hakkında bilmek istedikleriniz MEMURHABER.tr adresinde.
 

 

LİSE TERCİHİ YAPMAK İÇİN TIKLAYIN!

Yerleştirme sonuçları 22 Ağustos 2014′te açıklanacak 

 

ÖZEL OKULA BİLGİ YOK: Türk ve yabancı özel okullar aynı tercih listesinde yer almayacak. Ancak, özel okullar isterlerse tam burslu olarak alacakları öğrencileri Türkiye çapındaki ilk yüzde 5'lik dilimden seçebilecekler. Ancak, 3 dersten 6 sınavın sonucuna göre öğrencilerini alacaklarını açıklayan özel okullara bu puan bilgileri verilmeyecek. Özel okullar kendi yerleştirme puanlarını kendileri hesaplayacak.

 

3 SEÇENEK ÇIKACAK: E-okul üzerinden tercih yapacak olan öğrencilerin karşısına üç seçenek çıkacak: "Özel yetenek sınavıyla yerleştim", "Özel okula kayıt yaptırdım", "Tercih yapmak istiyorum". Öğrenci ilk iki seçenekten birini işaretlerse tercih yapamayacak. Bu nedenle aileler çocuklarını özel okula yazdırmış olsalar bile bu seçeneği işaretlemeyip tercih yapmak istiyorum demek zorundalar. Aksi halde Fen, Anadolu, İmam Hatip, sosyal bilimler ya da meslek liselerine tercih edemeyecekler.

 

2 LİSTELİ TERCİH: "Eğer öğrenci tercih yapmak istiyorum" seçeneğini işaretlerse merkezi yerleştirmeye katılacak.Öğrenciler A grubunda 15 tercih yapacaklar. Bu tercihlerde il ve okul türü sınırlaması yok. Tercihlerine yerleşmeme ihtimaline karşı Bakanlık B grubu listesinden en az birini işaretlemeyi öğrencilere zorunlu tutuyor. Bu listede ise il sınırlaması hatta, ilçe ve semt sınırlaması da olacak. Öğrenci bu gruptaki okullardan hiçbirini işaretlemezse bile Bakanlık otomatik olarak öğrenciyi herhangi bir okula yerleştirilebilecek.

 

NAKİL SİSTEMİ DE DEĞİŞTİ

Öğrenciler , yerleştirme işlemi tamamlandıktan sonra okullarda şayet boş kontenjan kalırsa nakil başvurusunda bulunabilecek. Bu işlemlerde eski sistemde olduğu gibi okula en son giren öğrencinin puanı esas alınmayacak. Bu öğrenciden daha düşük puanlı öğrenci de okula yerleştirilebilecek.

 

Müdürlere 'memnuniyet' kriteri

Bakanlık, başta müdürler olmak üzere okul yöneticileriyle ilgili de önemli bir karar aldı. 4 yıllık müdürlerin görevine devam edebilmesi için Okul Aile Birliği Başkanı, İlçe Milli Eğitim Müdürü, Şube Müdürü, okulun en kıdemli ve en yeni öğretmeni, Öğrenci Meclisi Başkanı karar alacak.




 

TEOG NEDİR?

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi, Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığının 2013-2014 Eğitim Öğretim yılından başlayarak uygulamaya başlayacağı sisteme veriler addır. Sisteme göre altı temel dersin ikinci sınavı MEB tarafından gönderilen ortak bir sınav olacaktır. Yeni sistemin amacı öğrencileri sınav stresinden kurtarmaktır. temel eğitimden ortaöğretime geçiş sisteminin kısaltmasıdır. Bu yeni sisteme göre 6, 7 ve 8. sınıflarda 6 dersten 6 ayrı sınava girecek ve ağırlıklandırılmış merkezi sınav puanına eklenmiş yılsonu başarı puanlarının ortalaması ile liselere yerleşeceksin.

Türkiye’de 2013-2014 yılında uygulanmaya başlanan temel eğitimden ortaöğretime geçiş sınav sistemidir. Bu yeni sisteme göre 6, 7 ve 8. sınıflarda 6 dersten 6 ayrı sınava girecek ve ağırlıklandırılmış merkezi sınav puanına eklenmiş yılsonu başarı puanlarının ortalaması ile liseye yerleştirilecektir. 6 temel ders için (Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, TC İnkılap Tarihi, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi) öğretmeninin sene içerisinde düzenlediği sınavlardan biri merkezi olacak. 3 sınavı olan derslerin 2. sınavı, 2 sınavı olan derslerin 1. sınavı merkezi olarak gerçekleşecek. Bu sınavlardan alınan sonuçlar doğrultusunda ağırlıklandırılmış merkezi sınav puanın hesaplanacaktır.

6, 7 ve 8. sınıflarda 1. ve 2. dönem sonunda girilen bütün sınavlar temel alınarak yıl sonu başarı puanları hesaplanacak ve bu puan liseye yerleşme puanını etkileyecek. Öğrenciler sınavlara kendi okullarında girecek ve sorular çoktan seçmeli (4 seçenekli) olacaktır. Diğer sınavlarda bulunan yanlışların doğruları etkileme sistemi TEOG sınavlarında bulunmamakta, yanlışlar doğruları etkilemektedir. 2013-2014 Eğitim döneminde, 28-29 Kasım 2013 tarihinde yapılan TEOG sınav sonuçları 20 Ocak 2014 Pazartesi günü açıklanmıştır.
Editör: TE Bilisim