Eskişehir Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Van Bürosu, tanıtım faaliyetlerine devam ediyor. 


Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Veteriner Fakültesi ve Edebiyat Fakültesi önünde stant kuran Anadolu Üniversitesi AÖF Van Büro temsilcileri, öğrencilere broşür dağıtarak ikinci üniversite imkânını tanıttı. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Van Büro Yöneticisi ve İl Temsilcisi Öğretim Görevlisi Dr. Ali Ertürk, Van’da yaklaşık 25 bin öğrencileri olduğunu belirterek, “Yüksek öğretimde önemli bir hizmeti başarıyla yürüten Eskişehir Anadolu Üniversitemizin yüksek öğretimde sağlamış olduğu imkânlarının vatandaşlarımız tarafından daha fazla bilinmesi için tanıtım faaliyetlerimizi aralıksız yürütmekteyiz. Anadolu Üniversitesi olarak imkan, zaman gibi nedenlerle örgün yüksek öğrenim imkanı bulamayanlara sağladığı üniversite eğitiminin yanı sıra üniversite mezunları ve halen üniversite öğrencisi olanlara da 2. üniversite eğitimini doğrudan sınavsız olarak kayıt imkanı sağlamaktayız” dedi. 


Tanıtım çalışmalarının devam ettiğini belirten Ertürk, “Bu nedenle Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Van Büro olarak yapmış olduğumuz tanıtım faaliyetlerini Van Yüzüncü Yıl Üniversitemizde öğretim elemanları ve öğrencilerine yönelik devam ettiriyoruz. Bu çerçevede İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF), Veteriner ve Edebiyat fakültelerinde ikici üniversite imkânları konusunda daha ayrıntılı bilgi sunmak için stantlarımızı kurduk ve öğrencilerimize bilgilendirici broşürler dağıttık” şeklinde konuştu. 


Öğrencilerin okudukları bölüm dışında 50 farklı bölüme kayıt yaptırabileceklerini aktaran Ertürk, “Saygıdeğer öğretim elemanları ve sevgili üniversite öğrencilerine sınavsız olarak üniversite mezunları veya halen üniversite öğrencisi olan lisans mezunları veya lisans öğrenimi gören öğrencilerin sınavsız olarak lisans öğrencileri için 16 lisans ve 34 önlisans bölümü olmak üzere 50 farklı bölüme, önlisans bölümü mezunu veya halen öğrenci olanların ise 34 önlisans bölümüne sınavsız doğrudan kayıt yapma imkanının Anadolu Üniversitemiz tarafından sağlandığı konusunda bilgi, afiş ve pankartlarla bilgi sunumu yaptık” ifadelerini kullandı.
Ertürk, kendilerine tanıtım imkânı sunan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi yönetimine de teşekkür etti. 

Editör: TE Bilisim