Açıköğretim Güz Dönemi Ara Sınav giriş yerleri açıklandı. Açıköğretime kayıtlı olan birçok öğrenci 12 13 aralık tarihlerinde güz dönemi sınavlarına gireceklerdir. İnternet üzerinden yapacak olduğunuz birkaç basit işlem ile birlikte sizlerde sınav yerlerinizi öğrenebilirsiniz. Aynı sistem üzerinden ayrıca 'Sınav Giriş Belgenizi' de edinebilirsiniz. İnternet üzerinden yapacak olduğunuz işlemlere ek olarak ise, AnadoluÜniversitesi AÖF bürolarından da bilgi edinebilirsiniz. İnternet sistemi üzerinden bilgilerinize ulaşmak için ilk olarak, Anadolu Üniversitesi resmi internet sitesine girmeniz gerekmektedir. Ardından, sayfanın alt kısmında bulunan Açıköğretim butonuna tıklamanız gerekmektedir. Bu işleminizden sonra ise değişen ekran üzerinden, 'Giriş Yapmak İçin Tıklayınız' butonuna tıklayınız.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

 

AÖF SINAV YERLERİ SORGULAMA EKRANI

 

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Sonrasında ise, sizden bilgilerinizin istenmekte olduğu bir ekran karşınıza çıkacaktır. Bu ekran üzerinde, TC kimlik numaranız veya E-Posta adresinizi girmeniz gerekmektedir. Ardından şifrenizi girerek 'Oturum Aç' butonuna tıklamanız gerekmektedir. Eğer şifrenizi unuttuysanız veya şifre ile ilgili bir işlem yapacak iseniz, aynı ekran üzerinde bulunan 'Şifremi unuttum Şifrem yok, Şifremi değiştirmek istiyorum veya Tek kullanımlık kod ile oturum açmak istiyorum' seçeneklerinden birini kullanarak işleminize devam edebilirsiniz.

Tüm bu adımlarınızdan sonra ise, sisteme giriş yapabilir ve sistem üzerinde gerekli olan bilgi girişlerinizi tamamladıktan sonra ise, sınav yeri bilgisine ulaşabilirsiniz.

Sınava girecek olduğunuz yeri öğrendikten sonra ise, 1 gün öncesinde mutlaka binanızı ziyaret etmenizi öneririz. Aynı zamanda sınava girecek olduğunuz yerde 1 saat öncesinde, orada bulunmanız gerekmektedir.

Bu güz dönemine ek olarak diğer yapılacak olan sınav tarihleri ise, 23 - 24 Ocak 2016, 16 - 17 Nisan 2016, 04 - 05 Haziran 2016, 16 Temmuz 2016'dır.

Sınavlar saat 9.30 ve 14.00'te başlamaktadır.

Sınava girmek için ise, aşağıda bulunan belgelerinizi yanınızda bulundurmanız gerekmektedir. Bunlar ise;

Fotoğraflı Sınav Giriş Belgeniz

Fotoğraflı ve Onaylı Özel Kimlik Belgeniz (Nüfus cüzdanınız, sürücü belgesiniz veya pasaportunuz )

Bu belgelerin eksik olması durumunda ise, kişiler sınava alınmayacaktır. Ayrıca, sınav yerine geç kalan öğrenciler veya başka bir yerde sınava girme gibi bir durum asla söz konusu olamayacaktır. Bu kapsamda sizlerinde sınav giriş belgelerinizin üzerinde bulunan bilgiler dahilinde sınava girmeniz gerekmektedir.

Yapılacak olan sınavlarda, her ders için 20 soru sorulmaktadır. bu sorular için ise 30 dakikalık süreler verilmektedir. Sınavlarınız Cumartesi ve Pazar günlerinde gerçekleşmektedir. Sınavlar toplamda 4 oturum şeklinde yapılmaktadır.

Güz döneminde ve bahar döneminde, ilk olarak Sabah yapılan sınavlarda  1. ve 5. yarıyılların sınavları ve 2. ve 6. yarıyılların sınavları gerçekleşmektedir. Öğlenden sonraki sınavlarda ise, güz dönemi ve bahar dönemi olarak, 3. ve 7. yarıyılların ve 4. ve 8. yarıyılların sınavları gerçekleşmektedir.

AÖF  sınav sonuçlarına göre geçme notları ise şöyledir;

    84 – 100__AA__4,00 (GEÇTİ)

     77 – 83___AB__3,70 (GEÇTİ)

     71 – 76___BA__3,30 (GEÇTİ)

     66 – 70___BB__3,00 (GEÇTİ)

     61 – 65___BC__2,70 (GEÇTİ)

     56 – 60___CB__2,30 (GEÇTİ)

     50 – 55___CC__2,00 (GEÇTİ)

     46 – 49___CD__1,70 (ORTALAMAYA GÖRE)(UYARI)

     40 – 45___DC__1,30 (ORTALAMAYA GÖRE)(UYARI)

     33 – 39___DD__1,00 (ORTALAMAYA GÖRE)(UYARI)

     0 – 32____FF__0,00 (KALDI)

Editör: TE Bilisim