Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Araştırma-Geliştirme (AR-GE) Birimi Koordinatörü Garip Kızılkaya, öğrencilere proje hazırlatmanın önemine değinerek, “Bir öğrenciye bir yıl boyunca eğitim öğretim yaptırmayın, fakat bir proje hazırlatın. Öğrencideki gelişmenin bir yıldaki eğitim öğretime eşdeğer olduğunu göreceksiniz” dedi.

Birimin çalışmaları hakkında bilgi veren AR-GE Birimi Koordinatörü Garip Kızılkaya, ilin eğitim öğretimi kalitesini arttırmak amacıyla sürekli çaba içerisinde olduklarını belirtti. Hem İl Milli Eğitim Müdürlüğü hem de öğrencilerin kapasitelerini arttırmaya dönük çalışmalar yaptıklarını ifade eden Kızılkaya, “Burada öncelikle projeler, stratejik planlamaların yanında yerelde yürüttüğümüz projelerle de uğraşıyoruz. Her zaman şunu diyorum. Bir öğrenciye bir yıl boyunca eğitim öğretim yaptırmayın fakat bir proje hazırlatın. Öğrencideki gelişmenin, bir yıldaki eğitim öğretime eşdeğer olduğunu göreceksiniz. Bunun için buradayız. Birçok sıkıntı ve zorluğa rağmen öğrencilerimiz için buradayız. İnşallah gelecek nesillerin daha çok araştırmacı, daha çok geliştirmeci, proje mantıklı düşünen, stratejik düşünen ve yerel dinamiklerle ayağa kalkan bir gençliğin yetişmesi için gayret gösterdiğimizi belirtmek istiyorum” dedi. AR-GE Birimi Proje Koordinatörü Nurcan Alpaslan ise, yaklaşık yedi yıldır ulusal ve uluslararası proje yaptıklarını anımsatarak, Van’da eğitimi daha üst seviyelere getirme ve öğrencilerin akademik ve sosyal başarılarına katkı sunma amaçlı projeler yaptıklarını söyledi. Alpaslan, “Bunlardan en önemlileri, Bu Benim Eserim ve TÜBİTAK projeleridir. Bunun yanı sıra ilimizde yerel olarak yazarlarımızı öğrencilerimizle buluşturuyoruz. Ayrıca çevre ile ilgili olarak her bir öğrencimizin bir fidanı olmasına yönelik ceviz projesi yaptırıyoruz. Yine öğrencilerimizin yurt dışına gidip oradaki çalışma ortamını görüp ülkemizde de bir takım yeniliklere açık olmalarını sağlamak amacıyla uluslar arası projelerimiz var” dedi.

Proje dahilinde 30 yazarı 5 bin öğrenciyle bir araya getirdiklerini dile getiren Alpaslan, “Yazarlarımız öğrencilere kendi kitaplarını anlatarak, güzel anılarını paylaştılar. Bunun yanında Sosyal Destek Programları (SODES) kapsamında yaklaşık 100 okulumuzda kütüphane, spor ve çocuk oyun alanları ile eğitim malzemesi desteği verdik” dedi.
AR-GE Birimi olarak ilde meydana gelen depremde de hizmet verdiklerini belirten Alpaslan, “Deprem süresince yardım masasında bulunarak kendi proje tecrübemize dayanarak il için bir afet planı oluşturduk ve diğer illerde de böyle bir durumla karşılaşıldığında yapılacaklarla ilgili bir proje yaptık” ifadelerini kullandı. AR-GE Birimi olarak tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladıklarını dile getiren Alpaslan, “Öğretmenlik, çok önemli ve değiştirici bir meslek. Onun için kıymetini bilmemiz gereken bir meslek. Bu duygularla tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü kutluyorum” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim